Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Βραδιές νέων καλλιτεχνών

 Ένα αφιέρωμα στην ορχηστική τέχνη, πλαισιωμένο από σειρά καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με τίτλο “Βραδιές νέων καλλιτεχνών”, διοργανώνουν από σήμερα έως τη Δευτέρα η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον καλλιτεχνικό οργανισμό “Εσαεί εν ροή”.
.Οι τριήμερες εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στο πολιτιστικό κέντρο “Αλέξανδρος”, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Κόκκου, καθώς και μπαζάρ (σε συνεργασία με τη μη κυβερνητική οργάνωση “Συμπαράσταση”) με βιβλία, φουλάρια, κάδρα ζωγραφικής, μπατίκ και άλλα είδη, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στα παιδιά του Παπάφειου. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει την προβολή ταινιών που βραβεύτηκαν στο ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας (10 π.μ. - 1.30 μ.μ.), ενώ αύριο και μεθαύριο θα προβληθούν ελληνικά ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους (4.30 μ.μ. - 8 μ.μ.). Στη μουσική σκηνή το Ωδείο-Σχολή Χορού “Εν τέχνη” θα παρουσιάσει μετά τις 8.30 απόψε ένα πρόγραμμα με κλασικά έργα για βιολί, πιάνο και κιθάρα, ενώ από τις 9 το βράδυ στη χορευτική σκηνή δεκαπέντε σχολές χορού από τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, τις Σέρρες, το Κιλκίς, τη Βέροια, τη Χαλκιδική και τα Τρίκαλα θα παρουσιάσουν ολιγόλεπτες χορογραφίες.
Έξι δραματικές σχολές που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν αύριο μετά τις 8 το βράδυ αποσπάσματα παραστάσεων, ενώ τη Δευτέρα στις 8.30 μ.μ. θα παρουσιαστεί ένα μεγάλο αφιέρωμα, με βιντεοπροβολές, ομιλίες από τους Σμαρώ Καρακώστα, Αναστασία Θεοφανίδου, Γιώργο Σκαμπαρδώνη, και απόδοση χορογραφιών του από μαθητές και συνεργάτες του, στον σπουδαίο χορευτή και χορογράφο, τον άνθρωπο που εδραίωσε το Χοροθέατρο της Θεσσαλονίκης, Ντανιέλ Λομέλ. Το αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί με την απονομή στον Ντανιέλ Λομέλ του ετήσιου βραβείου χορού “Τερψιχόρη” από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Και τις τρεις ημέρες θα πραγματοποιούνται υπαίθρια δρώμενα με παρουσίαση των καλλιτεχνικών τάσεων της αισθητικής τέχνης (5.30 μ.μ. - 9 μ.μ.)