Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ένοπλοι απείλησαν τον μητροπολίτη Λαγκαδά

Μπήκαν στη μητρόπολη από το παράθυρο και έβγαλαν ανενόχλητοι δύο χρηματοκιβώτια

Συμμορία αδίστακτων κακοποιών εισέβαλε τα ξημερώματα στην ιερά μητρόπολη Λαγκαδά και σήκωσε δύο χρηματοκιβώτια που περιείχαν χρήματα και σημαντικά έγγραφα. Μάλιστα οι δράστες δεν δίστασαν να στρέψουν τα όπλα τους και να απειλήσουν τον μητροπολίτη, που επιχείρησε να αποτρέψει την κλοπή, αλλά ευτυχώς δεν άνοιξαν πυρ εναντίον του.
Ο μητροπολίτης Λαγκαδά, σεβασμιότατος Ιωάννης Τασιάς, ζητά την αύξηση της αστυνόμευσης στην περιοχή, ώστε να μπει φραγμός στις συμμορίες που δρουν κλέβοντας και ληστεύοντας τον κόσμο.
Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα, όταν οι τέσσερις νεαροί δράστες διέρρηξαν παράθυρο του υπογείου της μητρόπολης Λαγκαδά και μπήκαν στο κτίριο. Οι δράστες άρχισαν να ερευνούν τα γραφεία που βρίσκονται στο υπόγειο και το ισόγειο και εντόπισαν τα δύο χρηματοκιβώτια, τα οποία μετέφεραν από το διερρηγμένο παράθυρο εκτός κτιρίου και τα φόρτωσαν στα δύο αυτοκίνητα που είχαν σταθμεύσει στο προαύλιο της μητρόπολης.
Ο θόρυβος όμως που έκαναν οι δράστες κατά τη μεταφορά των χρηματοκιβωτίων ξύπνησε τον μητροπολίτη και τους κληρικούς, που διαμένουν σε κελιά στον πρώτο και δεύτερο όροφο του κτιρίου. Ευτυχώς κανένας από τους κληρικούς δεν κατέβηκε στους χώρους που βρίσκονταν οι οπλισμένοι κακοποιοί, αλλά βγήκαν στα παράθυρα των δωματίων τους και στα μπαλκόνια του κτιρίου για να δουν τι συμβαίνει. Ο μητροπολίτης, που είχε βγει στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, βλέποντας τους δράστες να μεταφέρουν τα χρηματοκιβώτια στα δύο αυτοκίνητα τους έβαλε τις φωνές. Ένας από τους δράστες τράβηξε το όπλο του και το έστρεψε προς τον μητροπολίτη, απειλώντας τον πως θα πυροβολήσει αν δεν σταματήσει να φωνάζει, χωρίς ευτυχώς να πραγματοποιήσει την απειλή του.
“Μου έκανε εντύπωση ότι οι δράστες σήκωναν τα χρηματοκιβώτια -που είναι διαστάσεων ένα επί ένα και μεγάλου βάρους- σαν να ήταν πούπουλα”, λέει ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαγκαδά.
Οι δράστες ατάραχοι συνέχισαν το έργο τους, και αφού φόρτωσαν τα δύο χρηματοκιβώτια στο πορτμπαγκάζ του ενός αυτοκινήτου τους, επιχείρησαν να διαφύγουν. Οι κληρικοί ενημέρωσαν αμέσως την αστυνομία και περιπολικά έστησαν μπλόκα περιμετρικά της πόλης του Λαγκαδά.

Καταδίωξη και πυροβολισμοί

Στην έξοδο της πόλης ένα περιπολικό εντόπισε τα όχημα των δραστών και έκανε σήμα στον οδηγό να σταματήσει. Οι δράστες όμως ανέπτυξαν ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη.
Τότε οι αδίστακτοι κακοποιοί, για να αποφύγουν τους αστυνομικούς, άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.
Κοντά στο χωριό Περιβολάκι, το ένα από τα χρηματοκιβώτια έπεσε στο οδόστρωμα και άνοιξε, και όπως διαπιστώθηκε περιείχε έγγραφα. Οι δύο δράστες που επέβαιναν στο όχημα το εγκατέλειψαν και επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο των άλλων δύο συνεργών τους και χάθηκαν στην Εγνατία οδό. Οι έρευνες για τη σύλληψή τους συνεχίζονται.
Το όχημα των δραστών μεταφέρθηκε για έρευνα στο εργαστήριο εγκληματολογικών ερευνών, ενώ τα δύο χρηματοκιβώτια κατασχέθηκαν και θα αποδοθούν στην ιερά μητρόπολη Λαγκαδά.



.