Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Διάγγελμα αλά Καστελόριζο στο Ναύπλιο;

OFF THE RECORD
Η επίσκεψη είναι αιφνιδιαστική. Ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή, και οι πληροφορίες ως προς το περιεχόμενό της, δεν… επαρκούν για τη βιασύνη της πρωτοβουλίας να επισκεφτεί ο Γιώργος Παπανδρέου το Ναύπλιο, μεσημέρι Παρασκευής, αντί να βρίσκεται στη Βουλή και να απαντάει στις ερωτήσεις του Αντώνη Σαμαρά, του Γιώργου Καρατζαφέρη και του Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού».
Δεν είναι λοιπόν λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα επιχειρήσει σήμερα, ένα πολιτικό διάγγελμα από την πρώτη πρωτεύουσα του ελεύθερου ελληνικού έθνους, κατ’ αναλογία με τις δραματικές ανακοινώσεις του Απριλίου του 2010 για την ένταξη της Ελλάδας στο Μνημόνιο. Επίσης το μεσημέρι… μιας Παρασκευής, από το ακριτικό Καστελόριζο, ακόμη ένα σημειολογικό περιβάλλον, δηλαδή.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Πρωθυπουργός θα μετάσχει σε σύσκεψη των τοπικών φορέων και των αρχών της περιοχής, στο Βουλευτικό. Σε ένα μέρος δηλαδή, η χωροταξία του οποίου ξυπνά μνήμες από τον Αγώνα για την Απελευθέρωση. Σε μια πόλη που είναι ταυτισμένη με τη φιγούρα του μάλλον σημαντικότερου πολιτικού που πέρασε από τη νεώτερη Ελλάδα, του πρώτου Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.
Είπαμε άλλωστε: Η σημειολογία και η επικοινωνιακή προσέγγιση της κρίσης, δεν αποτελούν «ξένο σώμα» προς το πρωθυπουργικό επιτελείο και τον Γιώργο Παπανδρέου.