Κυριακή 22 Μαΐου 2011

“Ο Γιώργος δεν θα φύγει”


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση στέλνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος με τη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στη Real News. Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για το ΠΑΣΟΚ αποφασίζει να βγει μπροστά, και να σταθεί στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου, εξαπολύοντας βέλη κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Ο έμπειρος πολιτικός ανοίγει διάπλατα παράθυρο για πρόωρη προσφυγή στην κάλπη, θέτοντας θέμα υπερψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, όχι με την απλή πλειοψηφία των 151 βουλευτών, αλλά με τα 2/3 της Βουλής, δηλαδή με 180 ψήφους. Επιχειρεί δηλαδή να πετάξει το γάντι κυρίως στη Νέα Δημοκρατία, κάτι που έχουν κάνει πρόσφατα τόσο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Αφήνονας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι, στην περίπτωση που δεν υπάρξει μια τέτοια πολιτική συναίνεση, τη λύση θα πρέπει να κληθεί να τη δώσει ο λαός, μέσω της ετυμηγορίας του σε πρόωρες εκλογές.
Το πιο σημαντικό κομμάτι της συνέντευξης Πάγκαλου στη Real News ωστόσο, είναι η εκτίμηση στην οποία προχωρεί για το πολιτικό μέλλον του Γιώργου Παπανδρέου, σε σχέση με τις φήμες και τα σενάρια που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα, περί μελλοντικής διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ.
«Τον Γιώργο Παπανδρέου τον βλέπω ακμαιότατο, και κάθε άλλο παρά έτοιμο για να φύγει», σημείωσε με έμφαση ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ξεκαθαρίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός θα συνεχίσει να δίνει το πολιτικό παρών στις μάχες.