Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Σαλάτα με φακές, φέτα και δυόσμο




Υλικά

Για 4- 6 άτομα

2 φλιτζάνια φακές
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 φύλλα δάφνης
1/2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 μέτρια αγγούρια κομμένο σε ροδέλες
1 φλιτζάνι ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένες
3/4 φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο χοντροκομμένο
1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη



Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τις φακές με το σκόρδο, 2 δαφνόφυλλα και νερό μέχρι να καλύψει τις φακές. Βράζετε για 10 με 15 λεπτά σε χαμηλή εστία με κλειστό καπάκι.
Στη συνέχεια αφαιρέστε τα δαφνόφυλλα και στραγγίξτε τις φακές.
Αποθηκεύετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν.

Για τη βινεγκρέτ
Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε μαζί τη μουστάρδα, αλάτι και το ξύδι. Ραντίστε με το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρά.
Στη συνέχεια σε μια σαλατιέρα ανακατεύετε τα αγγούρια ψιλοκομμένα, τις φακές, τις ελιές ψιλοκομμένες, δυόσμο χοντροκομμένο και τη βινεγκρέτ. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε πασπαλίζοντας με θρυμματισμένη φέτα.