Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ 3ου ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το 3ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη εγκαινίασαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Αφροδίτη Ναλμπαντίδου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αμπελοκήπων Βασίλης Μανωλόπουλος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Καρατάσιος, καθώς και εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

«Εγκαινιάσαμε σήμερα ένα ακόμη καινούριο σχολείο στη Θεσσαλονίκη, το 3ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης. Πρόκειται για ένα έργο, προϋπολογισμού 4,6 εκατομμυρίων ευρώ, που ξεκίνησε και ολοκλήρωσε άμεσα και εντός χρονοδιαγράμματος η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές.

Κορυφαία μας προτεραιότητα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η παιδεία. Εργαζόμαστε εντατικά και μεθοδικά, τρέχουμε τις διαδικασίες και τις μελέτες ένταξης, αξιοποιούμε τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους, προκειμένου να αναβαθμίσουμε τις εκπαιδευτικές υποδομές σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Κάθε σχολική μονάδα που ανοίγει είναι για μας ένας λόγος για να γίνουμε πιο αισιόδοξοι, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για λιγότερο προνομιακές περιοχές, όπως αυτή του Δενδροποτάμου στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Γιατί τα παιδιά μας αξίζουν ισότιμη πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά και σε ένα σύγχρονο σχολείο. 

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποδεικνύουμε καθημερινά ότι μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί, μπορούμε να φέρνουμε λύσεις, να παράγουμε ουσιαστικά αποτελέσματα για τον τόπο μας», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου για την εποικοδομητική συνεργασία, καθώς και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Κ.Μ. για την εξαιρετική δουλειά.

Το 3ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης είναι τριώροφο κτίριο, συνολικού εμβαδού 3 χιλιάδων 200 τετραγωνικών μέτρων, που περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίες, εργαστήρια, ιατρείο, βιβλιοθήκη, χώρους διοίκησης και προσωπικού. Ο αύλειος χώρος του σχολείου είναι διαμορφωμένος με φυτεύσεις και κατά τόπους ασφαλτοστρωμένος για τη δημιουργία γηπέδων.