Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Εθνική ταπείνωση! Προπονητής της ξεφτίλας και παίκτες της ντροπής

Χάνει το... τρένο της πρόκρισης στο Euro 2016 η τραγική Εθνική του Ρανιέρι, που κατάφερε να ηττηθεί από τους “ερασιτέχνες” των Νήσων Φερόε (0-1) και να “βουλιάξει” στην τελευταία θέση του ομίλου της. Αποδοκιμάστηκαν ο Ιταλός τεχνικός και οι διεθνείς, που δεν κατάφεραν να αντεπεξέλθουν σε ένα από τα πιο εύκολα έργα της ιστορίας τους
Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Κόντρα σε μία από τις πιο αδύναμες ομάδες της Ευρώπης που έχει ακόμα και παίκτες ημιεπαγγελματίες (υπάλληλοι γραφείων, ψαράδες, μηχανοδηγοί, ξυλουργοί) η Εθνική παρουσιάστηκε ξανά κάκιστη και γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα, η οποία -σχεδόν- την βγάζει εκτός Euro 2016.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν μεγάλο θράσος στον αγωνιστικό χώρο του “Γ. Καραϊσκάκης”, όποτε χρειάστηκε έπαιξαν και σκληρά και έδειξαν πως ήθελαν περισσότερο τη νίκη κόντρα στους διεθνείς που πριν το σφύριγμα της έναρξης... καίγονταν για το “τρίποντο”, αλλά αγωνιστικά ήταν θλιβεροί, απογοητεύοντας τους πάντες.

Μετά και από αυτή την... λαμπρή παράσταση των Ελλήνων παικτών, κόντρα στην 187η ομάδα στη βαθμολογία της FIFA, αξίζει κανείς να αναρωτηθεί αν χρειάζεται ένας καλός προπονητής στον πάγκο για να ξεπεραστεί ένα τέτοιο εμπόδιο ή απλά... πείσμα, κουράγιο και ποδοσφαιρικός εγωισμός!



Πέρα όμως από την τραγική εικόνα των διεθνών, τεράστιο μερίδιο ευθύνης έχει και ο Ρανιέρι, που κατάφερε να μετατρέψει μια μαχητική ομάδα σε αυτό το... άψυχο σύνολο, που δεν μπορεί να σηκώσει... κεφάλι, να το κλαίνε οι ρεγγες . Ανάλογη και η ευθύνη των ανθρώπων της ΕΠΟ, που τον έφεραν στην Εθνική, βοήθησαν στην κατάντια της Γαλανόλευκης και ακόμα δεν του έχουν δώσει τις.. βαλίτσες στο χέρι. Και όλα αυτά, στον πιο εύκολο όμιλο που έχει ποτέ κληρωθεί η ομάδα μας.

Η “τραυματισμένη” ψυχολογία της Εθνικής φάνηκε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τους διεθνείς να μην μπορούν να μπουν δυνατά στην αναμέτρηση, κυρίως λόγω της κακής κυκλοφορίας της μπάλας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι παίκτες των Νήσων Φερόε -που έπαιξαν με θράσος- να αμύνονται εύκολα και να μην δέχονται κάποια ευκαιρία και ορισμένες φορές να πλησιάζουν τα καρέ του Καρνέζη.



Με τη συμπλήρωση των δέκα λεπτών όμως οι διεθνείς βελτιώθηκαν επιθετικά (όχι όμως στον χώρο του κέντρου), προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως επιτιθέμενοι από τα αριστερά με τον Χριστοδουλόπουλο και είχαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 14' με την κεφαλιά του Κονέ. Η καλύτερη στιγμή όμως στο παιχνίδι ήρθε στο 17' από πλευράς φιλοξενούμενων, με την εκτέλεση φάουλ του Όλσεν να βρίσκει στο δεξί δοκάρι της ομάδας μας



Μετά και από τις.. θερμές παραινέσεις τον Ελλήνων οπαδών, η Εθνική κατάφερε να παίξει πιο γρήγορα στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους και να φτάσει κοντά σε ένα γκολ, με καλύτερη στιγμή αυτή του 38', όταν ο Χριστοδουλόπουλος σούταρε άουτ από πολύ καλή θέση μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Βέβαια.. ευτυχώς για την Εθνική ο Καρνέζης ήταν σε ετοιμότητα τόσο στη φάση του 39΄, όταν έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ την κεφαλιά του Όλσεν, όσο και στην εκπνοή του 45λεπτου, όταν απέκρουσε ενστικτωδώς στο τετ-α-τετ του Έντμπουνσον



Ο τρόπος με τον οποίο έκανε τις επιθέσεις της η Γαλανόλευκη (με σέντρες) έκανε τον Ρανιέρι να περάσει τον Αθανασιάδη στη θέση του Γκέκα. Η Γαλανόλευκη συνέχισε να.. παίζει με τη φωτιά και στην επανάληψη, με το δοκάρι του Μπενιάμινσεν (51') να φέρνει τις πρώτες αποδοκιμασίες από την εξέδρα και νεύρα στον αγωνιστικό χώρο.



Τα πράγματα έγιναν... βουνό, όταν οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 61' με τον Έντμουνσον “παγώνοντας” τους πάντες στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Η αρχική απογοήτευση των οπαδών, μετατράπηκε σε ιαχές στήριξης, με τον Κονέ να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 69' για να φέρει το ματς στα ίσα.



Τα πράγματα έγιναν... βουνό, όταν οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 61' με τον Έντμουνσον “παγώνοντας” τους πάντες στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Η αρχική απογοήτευση των οπαδών, μετατράπηκε σε ιαχές στήριξης, με τον Κονέ να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 69' για να φέρει το ματς στα ίσα.



Οι διεθνείς πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά αυτή δεν ήρθε ούτε στο 87', όταν κανένας από τους Έλληνες παίκτες δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, μετά τη σέντρα του Χριστοδουλόπουλου, αλλά ούτε και στο 89' με το δοκάρι του Κονέ.

newsit