Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Τα πεθερικά πλήρωσαν για τη δολοφονία του γαμπρού τους

Συμβόλαιο θανάτου με 48χρονο, ο οποίος ανέλαβε να σκοτώσει το 43χρονο αλβανό γαμπρό τους και να απαγάγει την κόρη τους, κατηγορείται ότι συνήψε ζευγάρι από τους Γεωργιανούς Βέροιας.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Στην υπόθεση, που εξιχνίασε η Ασφάλεια Ημαθίας, εμπλέκονται συνολικά πέντε άτομα, τα οποία συνελήφθησαν έπειτα από έρευνες. Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν πρώτα ο φερόμενος ως δράστης, ο οποίος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές για τρεις υποθέσεις ανθρωποκτονίας, και 36χρονος συνεργός του.
Ο 54χρονος και η 53χρονη από τους Γεωργιανούς σύμφωνα με την αστυνομία αποφάσισαν να σκοτώσουν το 43χρονο γαμπρό τους, τον οποίο, όπως λένε πληροφορίες από τη Βέροια, δεν τον ήθελαν για την κόρη τους. Έτσι ανέθεσαν στο 48χρονο να διαπράξει τη δολοφονία έναντι αμοιβής 2.500 ευρώ, δίνοντας προκαταβολή 1.000 ευρώ. Για τη γνωριμία με το δράστη και τη συμφωνία θανάτου μεσολάβησε ένας φίλος του ζευγαριού, 48 ετών. Ο 48χρονος εκτελεστής μαζί με έναν συνεργό του, 36 χρόνων, το Σάββατο 2 Αυγούστου έστησαν καρτέρι στο γαμπρό, ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, τον κατέβασαν με τη βία, τον επιβίβασαν σε δικό τους όχημα και εκτιμάται πως τον εκτέλεσαν σε άγνωστο για την ώρα σημείο. Την ίδια ημέρα συγγενικό πρόσωπο του αγνοούμενου δήλωσε την εξαφάνισή του στο τμήμα Ασφαλείας Βέροιας και άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του.
Η αστυνομία βρήκε και εξέτασε το αυτοκίνητο των δραστών και του θύματος και τα στοιχεία που συγκέντρωσε τα έστειλε για εργαστηριακή εξέταση. Στη συνέχεια, την προηγούμενη Πέμπτη, συνέλαβε το 48χρονο φερόμενο ως εκτελεστή μαζί με τον 36χρονο συνεργό του αρχικά για παράβαση του νόμου περί όπλων, διότι σε έρευνα στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία μαχαίρια, πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ, ξιφολόγχη με τη θήκη της και δύο φυσίγγια 7,62 m.m. Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 8 Αυγούστου, συνελήφθη και το ζευγάρι και ο 48χρονος φίλος τους που τους σύστησε τον εκτελεστή. Η αστυνομία διαπίστωσε ότι εκτός από το έγκλημα στις αρχές Ιουλίου ο 48χρονος προσπάθησε να απαγάγει την 30χρονη κόρη των εντολέων του, για να την τρομοκρατήσει, ώστε να αφήσει τον άντρα της και να γυρίσει στους γονείς της, αλλά δεν τα κατάφερε.
Η Ασφάλεια Βέροιας συνεχίζει τις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς οι δράστες μέχρι στιγμής αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, ενώ δεν έχει βρεθεί η σορός του θύματος. Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα και στον ανακριτή.