Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

ΚΑΒΑΛΑ Εικόνες καταστροφής και εγκατάλειψης στα Λουτρά Ελευθερών

Κατεστραμμένες και λεηλατημένες είναι οι εγκαταστάσεις της λουτρόπολης Ελευθερών Καβάλας, ενώ ακόμη δεν ξεκίνησαν οι εργασίες για την αναβάθμισή τους από τον ανάδοχο επενδυτή.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Αυτό τονίζει το προεδρείο του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, το οποίο επισκέφθηκε τα Λουτρά Ελευθερών και διατύπωσε τα ερωτήματά του στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, που έχει την ευθύνη, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί.
Το έργο αναβάθμισης των Λουτρών Ελευθερών δημοπρατήθηκε το 2012 και προέκυψε ανάδοχος, ο οποίος θα επενδύσει 8 εκατ. ευρώ. Αντί όμως να ξεκινήσουν οι εργασίες, αναφέρει ο σύλλογος, η λουτρόπολη έχει ρημάξει. Ο πρόεδρος του συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης, ο γραμματέας Αχιλλέας Μεταλούλης και τα μέλη Γεράσιμος Κιφοκέρης και Βασίλης Μπαντής, που επισκέφθηκαν την περιοχή, ζητούν την παρέμβαση της δικαιοσύνης. «Εμείς για μία ακόμη φορά θέλουμε να καταγγείλουμε όλους όσους εμπλέκονται σε αυτό το τερατούργημα του θεραπευτικού μας τουρισμού. Αντικρίσαμε μέσα στην κατεστραμμένη λουτρόπολη αρκετούς κατοίκους και τουρίστες να ψάχνουν να κάνουν το μπάνιο τους μέσα σε αυτές τις άθλιες συνθήκες. Μετά από όλα αυτά θέλουμε μερικές απαντήσεις. Πρώτον, από τον επενδυτή αν ακόμη ενδιαφέρεται και πόση ευθύνη έχει για τη σημερινή κατάσταση. Δεύτερον, από την αποχωρούσα σημερινή διοίκηση της περιφέρειας γιατί άφησε να καταστραφούν όλες οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις, αλλά και από τον ΕΟΤ», αναφέρει το δ.σ. του συλλόγου.