Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Το μήνυμα του Παπούλια σε Ομπάμα


Ο Κάρολος Παπούλιας απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον Μπαρακ Ομπάμα για την επανεκλογή του και στο οποίο κάνει αναφορά στην οικονομική κρίση, αλλά και στις καλές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

 Στην αρχή του μηνύματός του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγχαίρει τον Ομπάμα, του μεταφέρει τους ειλικρινείς χαιρετισμούς του ελληνικού λαού για την επανεκλογή του, η οποία σηματοδοτεί:  «την βιωσιμότητα του ονείρου και του οράματός σας στην αμερικανική πολιτική, ενώ ταυτόχρονα αγωνίζεσθε για έναν κόσμο όπου το Διεθνές Δίκαιο και ο πλουραλισμός θα γίνονται σεβαστά».
 Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συμβολή του Ομπάμα στην προσπάθεια της Ελλάδας να ξεπεράσει την κρίση: « Η υποστήριξη που εκφράστηκε από την Κυβέρνησή σας και από εσάς προσωπικά στις προσπάθειες που καταβάλλονται από την Ελλάδα να υπερβεί την χρηματοπιστωτική κρίση, εκτιμάται απολύτως».
 Ο κ. Παπούλιας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα ενισχυθεί η μακροχρόνια φιλία μεταξύ των δύο χωρών, ενώ δεν έκρυψε ότι θα ήθελε μια συνάντηση  με τον Ομπάμα, για να συζητήσουν για τα κοινά συμφέροντα και τους κο