Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Η λίστα με τις απολύσεις στο δημόσιο περιμένει… υπογραφή



REPORTER
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του “Έθνους”, η λίστα του μεγάλου “ακρωτηριασμού” των δημοσίων υπαλλήλων είναι ήδη έτοιμη, και θα προωθηθεί προς… υπογραφή, επομένως και εφαρμογή το αμέσως επόμενο διάστημα.
Το σχετικό σχέδιο που βρίσκεται στο γραφείο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη περιλαμβάνει 2.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσα στον επόμενο μήνα, δηλαδή ως το τέλος του 2012, και άλλες 25.000 μέχρι το τέλος του 2013, συνολικά 27.000 αποχωρήσεις από το δημόσιο, προς ικανοποίηση της σχετικής απαίτησης της τρόικας.
Οι υπάλληλοι οι οποίοι θα βρεθούν στη λίστα των αποχωρούντων, θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για χρονικό διάστημα ενός έτους, στη διάρκεια του οποίου θα εισπράττουν το 75% των αποδοχών τους. Όσο για τη δεξαμενή από την οποία θα αντληθούν οι μελλοντικά άνεργοι, θα αφορά υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίσρου χρόνου, αποφοίτους Λυκείου και διοικητικών καθηκόντων οι οποίοι έχουν προσληφθεί εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, και των οποίων οι θέσεις θα καταργηθούν.
Στην περίπτωση που στο χρονικό διάστημα του ενός έτους δεν βρεθεί κάποια άλλη θέση εντός του δημοσίου για να απασχοληθούν, θα οδηγηθούν στην απόλυση.