Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Εθελουσία έξοδος για 1.700 υπαλλήλους του ΟΤΕ


Σήμερα ξεκινά η διαδικασία εθελουσίας εξόδου και αποζημίωση με απόλυση για όσους έχουν εργασία πάνω από 15 και ως 32 χρόνια στον ΟΤΕ, με στόχο τη μείωση του προσωπικού. Την ίδια στιγμή μείωση οικονομικών μεγεθών παρουσιάζει ο ΟΤΕ στην Ελλάδα σύμφωνα με την διοίκηση της Deutsche Telekom η οποία κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διαδικασία μείωσης του προσωπικού που επιχειρείται από τη διοίκηση του ελληνικού οργανισμού.

Σε συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι με τους εκπρόσωπους της διοίκησης έγινε γνωστό ότι σήμερα οι εργαζόμενοι που έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου θα λάβουν μια επιστολή η οποία θα αναφέρει τους όρους, αλλά και το τελικό ποσό αποζημίωσης που θα λάβουν.
Επίσης θα ξεκινήσει  το πρόγραμμα απόλυσης για όσους εργαζομένους δεν θα μετάσχουν στην εθελουσία και εργάζονται στον ΟΤΕ έως και 32 χρόνια.
Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να ενημερωθούν «για το ποσοστό άμεσων προσλήψεων βάσει συγκεκριμένου πλάνου αναγκών, για ρυθμίσεις θεμάτων ΣΣΕ που μια μαζική έξοδος συμπαρασύρει καθώς και τους όρους διασφάλισης των εργαζομένων που θα βρεθούν εθελοντικά σε καθεστώς απόλυσης. «Το παραπάνω θα μπορούσε να «καλυφθεί» και από το μεγάλο ποσοστό κέρδους που η επιχείρηση έχει καρπωθεί και το οποίο, εκτός από το τη μείωση του μισθολογικού κόστους της ΣΣΕ 2012 – 2015, ανέρχεται σε πάνω από 40% για κάθε εργαζόμενο» καταλήγει η επιστολή .