Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Άγριος ξυλοδαρμός Αφγανών στην Πάτρα


Άγριος ξυλοδαρμός τριών Αφγανών  μεταναστών, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, που έπεσαν θύματα ρατσιστικών επιθέσεων στην Πάτρα.
 Οι τρεις Αφγανοί μεταφέρθηκαν καταματωμένοι στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”,
Καθώς τάγματα εφόδου τους επιτέθηκαν και τους χτύπησαν. Οι δράστες που επέβαιναν σε Ι.Χ δεν δίστασαν να χτυπήσουν δίκυκλο, στο οποίο επέβαιναν δύο Αφγανοί μετανάστες.

 Συμφωνά με την εφημερίδα «Ρεπόρτερ» ένα από τα δύο θύματα, που διαμένει και εργάζεται νόμιμα στην χώρα εδώ και οκτώ χρόνια, βγήκε με ομοεθνή φίλο του, το βράδυ της Τρίτης σε καφετερία της Αγίας Σοφίας, με σκοπό να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικό αγώνα.
Όπως εξομολογείται το ένα από τα θύματα, μετά το τέλος του αγώνα ανέβηκαν στο μηχανάκι του για να επιστρέψουν στο σπίτι και ενώ σταμάτησαν στο φανάρι ένα αυτοκίνητο τους πλησίασε και άρχισε να τους βρίζει. Μόλις το φανάρι έγινε πράσινο,  το αυτοκίνητο προσέγγισε από πίσω το μηχανάκι και το χτύπησε με δύναμη, με αποτέλεσμα οι δυο μετανάστες να πέσουν στο οδόστρωμα και να τραυματιστούν σοβαρά. Μια ώρα μετά βρέθηκαν στο Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” όπου στον έναν εξ αυτών διαγνώστηκε βαρύ κάταγμα στο πόδι.
Την ίδια ώρα στο νοσοκομείο είχε διακομιστεί ένας τρίτος Αφγανός μετανάστης, ο οποίος είχε πέσει και αυτός θύμα ρατσιστικής επίθεσης. Ο τραυματίας όπως διηγείται, καθώς επέστρεφε στο σπίτι του κάποιος τον χτύπησε με σιδερολοστό και όταν έπεσε κάτω τον περικύκλωσαν και τον χτύπησαν άλλα έξι άτομα.