Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Αύριο η Συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το Fly Over στο ΥΜΑΘ


Συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το Fly Over συγκαλεί ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, αύριο Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024, στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης.

Λεωφορείο ΟΑΣΘ: Χωρίς σχόλια

 

emvolimanea.blogspot.com

ΟΣΕΘ: Νέες λεωφορειακές γραμμές και αναδιάρθρωση του υφιστάμενου δικτύου στη Θεσσαλονίκη


Η εισαγωγή του Μετρό ως νέου Μέσου Μαζικής Μεταφοράς θα αποτελέσει καταλυτική παρέμβαση που αναβαθμίζει την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή στη διεθνή έκθεση “FOOD AND DRINKS BY DETROP 2024” (1-3 Νοεμβρίου 2024, Θεσσαλονίκη)


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη συμμετοχή της στη διεθνή έκθεση “FOOD AND DRINKS BY DETROP 2024”, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 1 - 3 Νοεμβρίου 2024 στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, στη Θεσσαλονίκη.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Κάτοικος Νυμφόπετρας: Πάθος μου είναι να υψώνω σημαίες

Περνώντας από τη Νυμφόπετρα και λίγες εκατοντάδες μέτρα ανατολικά του χωριού, οι οδηγοί αντικρίζουν συστάδα από σημαίες και ίσως αναρωτιούνται γιατί τόσες πολλές σημαίες σε αυτό το σημείο.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Εργασίες συντήρησης στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Πλαγιαρίου - Επανομής


Τις εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος στην 28η επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Πλαγιαρίου - Επανομής θα συνεχίσει η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την έξοδο του οικισμού Πλαγιαρίου έως την παραλία Επανομής και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024: Συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το Fly Over στο ΥΜΑΘ



Συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το Fly Over συγκαλεί ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, την Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024, στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Οικονομικές επιχορηγήσεις άνω των 23,2 εκατομμυρίων ευρώ σε επιχειρήσεις της Μακεδονίας και της Θράκης από το ΥΜΑΘ


Επιχορηγήσεις άνω των 23,2 εκατομμυρίων ευρώ, σε 24 επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων της Μακεδονίας και της Θράκης, με την μορφή φορολογικών απαλλαγών, χρηματοδοτικών μισθώσεων και απευθείας χρηματοδοτήσεων, διοχέτευσε στην αγορά η Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης).

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Εργασίες συντήρησης στην παράπλευρη οδό της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών



Εργασίες συντήρησης στην παράπλευρη οδό της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, στην κατεύθυνση προς Ν. Μουδανιά, θα πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου.

Μήνυμα του ΥΜΑΘ Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς


«Εύχομαι καλή, παραγωγική και αποδοτική χρονιά σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Θράκης μας που επιστρέφουν, σήμερα, στις σχολικές αίθουσες και στα παιδιά μας που ξεκινούν για πρώτη φορά το σχολείο. Να έχουν υγεία, δύναμη, πρόοδο και να διεκδικήσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους. Το ταξίδι της μόρφωσης και της μάθησης είναι διαρκές. Η γνώση είναι το πολυτιμότερο εφόδιο για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο και δημιουργικό μέλλον.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Β. Σπανάκης: Πάνω από 1,5 δισ. ευρώ για 527 έργα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας από το Υπουργείο Εσωτερικών.


Πάνω από 1,5 δισ. ευρώ για 527 στοχευμένα έργα έχουν δαπανηθεί τα τελευταία χρόνια για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας από το Υπουργείο Εσωτερικών, επεσήμανε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Βασίλης Σπανάκης κατά την ενημέρωση της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, σήμερα στη Βουλή. 

Kοινοτάρχης για όλες τις δουλειές.


Βάφει, μαστορεύει, καθαρίζει, κάνει ακόμη και τον ταχυδρόμο! Ο 46χρονος Λάζαρος Εμμανουηλίδης αποτελεί έναν κοινοτάρχη… πρότυπο, τον οποίον θα πρέπει να «ζηλεύουν» οι συνάδελφοί του.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Συνάντηση εργασίας του ΥΜΑΘ Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκο Παναγιωτόπουλο


Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκος Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε το Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης και είχε συνάντηση εργασίας με τον ΥΜΑΘ Κωνσταντίνο Π. Γκιουλέκα σήμερα Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2024.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα διαμόρφωσης στο πρώην δημοτικό σχολείο Νυμφόπετρας για την στέγαση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας


Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα διαμόρφωσης των χωρών στο πρώην δημοτικό σχολείο Νυμφόπετρας για την στέγαση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας.

Εγκαίνια νέου παιδικού σταθμού στον Σταυρό Θεσσαλονίκης


Με ευρύχωρες αίθουσες, σύγχρονο εξοπλισμό, μοντέρνα αρχιτεκτονική και μεγάλο προαύλιο, ο νέος Παιδικός Σταθμός Σταυρού άνοιξε τις πόρτες του, προκαλώντας και τα θετικά σχόλια του υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου, ο οποίος τον εγκαινίασε την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, παρουσία πλήθους κόσμου.

«Όσο πιο γρήγορα δυναμώσουμε την Βόρειο Ελλάδα τόσο μεγαλύτερο θα είναι το όφελος για ολόκληρη την πατρίδα μας»


«Όσο πιο γρήγορα δυναμώσουμε την Βόρειο Ελλάδα τόσο μεγαλύτερο θα είναι το όφελος για ολόκληρη την πατρίδα μας» τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, από το βήμα των εγκαινίων της 88ης Δ.Ε.Θ., που τελέστηκαν απόψε Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2024.

Εργασίες συντήρησης στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών


Εργασίες συντήρησης στο ανατολικό και δυτικό παράπλευρο οδικό δίκτυο της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών πραγματοποιεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Eκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού


Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 17/08-09-2024), με ισχύ από σήμερα Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024.

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας στο 4o Thessaloniki Metropolitan Summit «Είναι εθνική επιταγή και επιδίωξη να αναπτύξουμε τον βορειοελλαδικό χώρο»


Το όραμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την ανάπτυξη του βορειοελλαδικού χώρου, που συνδυάζεται με συγκεκριμένες δράσεις και στρατηγικές, παρουσίασε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας από το βήμα του 4ου Thessaloniki Metropolitan Summit, που διοργανώνεται στην Θεσσαλονίκη, με τίτλο «Δημιουργία μονοπατιών για την ευημερία, τη σταθερότητα και τη συνοχή για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Συνεργασία του ΥΜΑΘ Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο


Συνεργασία με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο, ο οποίος είναι αρμόδιος για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή, είχε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης σήμερα Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2024.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Εργασίες διαγράμμισης διαβάσεων πεζών στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας (εντός των Γιαννιτσών και του Αγίου Αθανασίου)


Εργασίες διαγράμμισης διαβάσεων πεζών στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, εντός των Γιαννιτσών (5 διαβάσεις) και του Αγίου Αθανασίου (2 διαβάσεις), θα πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024 από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 12.00 το βράδυ και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Συνάντηση του ΥΜΑΘ Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα με την Γενική Πρόξενο της Γερμανίας στην Θεσσαλονίκη Μόνικα Φρανκ



Συνάντηση με την Γενική Πρόξενο της Γερμανίας στην Θεσσαλονίκη Μόνικα Φρανκ είχε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, σήμερα Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2024 στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης.

Συνάντηση εργασίας του ΥΜΑΘ Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα με την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μακρή


Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μακρή είχε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης, σήμερα Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2024.

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Ο ΟΣΕΘ υλοποιεί τον ανασχεδιασμό των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης

Παρουσιάστηκε η έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου «ThessTicket» και της κάρτας «ThessCard»

Τα βήματα για τον τελικό ανασχεδιασμό των αστικών συγκοινωνιών ενόψει της λειτουργίας του Μετρό συζητήθηκαν σε ειδική εκδήλωση του ΟΣΕΘ και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με θέμα το Νέο Συγκοινωνιακό Χάρτη της Θεσσαλονίκης, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, βουλευτών, αυτοδιοικητικών και εκπροσώπων φορέων και αρχών της Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Αλλάζουν τα λεωφορεία και ξεκινά το μετρό - Το νέο εισιτήριο

Όσα αποκάλυψε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Τον νέο συγκοινωνιακό χάρτη της Θεσσαλονίκης καθώς και τις ενέργειες που έχουν γίνει για την ενίσχυση του στόλου των λεωφορείων ενόψει και της λειτουργίας του Μετρό, αποκάλυψε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια σχετικής ημερίδας.

Εργασίες στο οδικό δίκτυο από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες κοπής πρασίνου στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Εργασίες κοπής πρασίνου στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών πραγματοποιεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

ΟΣΕΘ: Νέα μέρα για τις συγκοινωνίες της Δυτικής Θεσσαλονίκης - Νέα δρομολόγια από τον ΟΣΕΘ συνδέουν την ΒΙΠΕΘ με τη Θεσσαλονίκη


Ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) ανακοινώνει την έναρξη νέων δρομολογίων που συνδέουν τη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης (ΒΙΠΕΘ) με το κέντρο της πόλης.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που ενισχύει τις μεταφορές στη δυτική Θεσσαλονίκη και διευκολύνει τη μετακίνηση των χιλιάδων εργαζομένων που απασχολούνται στη μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή των Βαλκανίων.

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Συνάντηση εργασίας Γιώργου Γεραπετρίτη-Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα στο ΥΜΑΘ


Πολύωρη συνεργασία με συναντήσεις και αλλεπάλληλες συσκέψεις είχαν σήμερα Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2024, στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης, ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας.

Αντικαταστάθηκαν οι σημαίες –κουρέλια- στα διόδια Ανάληψης


Αντικαταστάθηκαν οι σημαίες, κουρέλια, όπως γράψαμε από του ιστούς που βρίσκονται στα διόδια του σταθμού Ανάληψη, μετά από δημοσίευμά μας.

Φωτιά στο Βαϊοχώρι της Θεσσαλονίκης – Σηκώθηκε και ελικόπτερο



Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (2/9) σε δασική έκταση στην περιοχή Βαϊοχώρι στη Θεσσαλονίκη.

Εργασίες τοποθέτησης στηθαίων στην επαρχιακή οδό στο τμήμα από τον Σοχό μέχρι και τη διασταύρωση της Νιγρίτας

Εργασίες τοποθέτησης στηθαίων στην 11η επαρχιακή οδό και συγκεκριμένα στο τμήμα από τον Σοχό μέχρι και τη διασταύρωση της Νιγρίτας πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο «ΝΕΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024 σε  ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Αύριο η παρουσίαση του Νέου Συγκοινωνιακού Χάρτη της Θεσσαλονίκης


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι κάτοικοι του Νομού Θεσσαλονίκης περιμένουν την παρουσίαση του Νέου Συγκοινωνιακού Χάρτη της Θεσσαλονίκης.