Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προσεγγίζει τη γαλλική αγορά μέσα από τη συμμετοχή της σε διεθνή τουριστική έκθεση στο Παρίσι


Στη διεθνή έκθεση τουρισμού IFTM Top Resa 2024, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και αναδεικνύοντας το πλούσιο φυσικό και πολιτιστικό της απόθεμα.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών, οι οποίοι αναζητούσαν πληροφορίες για προορισμούς, εστιάζοντας κυρίως στις δραστηριότητες στη φύση, στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μνημεία καθώς και στον οινοτουρισμό. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν ραντεβού με επαγγελματίες του τουρισμού, που ενημερώθηκαν για το πολυποίκιλο τουριστικό προϊόν που διαθέτει η Κεντρική Μακεδονία, το οποίο και την καθιστά έναν ελκυστικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου.

Στη φετινή IFTM Top Resa συμμετείχαν 1.400 εκθέτες και πάνω από 30.000 επαγγελματίες του τουρισμού, ενώ προβλήθηκαν 170 προορισμοί, γεγονός που καταδεικνύει τη μεγάλη δυναμική της έκθεσης.

«Η Γαλλία είναι μια ανερχόμενη αγορά-στόχος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς υπάρχει αύξηση επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με τις απευθείας πτήσεις και τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Παρίσι. Η Γαλλία είναι μια αγορά που ενδιαφέρει την περιοχή μας, καθώς συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επιπλέον ανάπτυξη του τουρισμού city break», ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου.