Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Kοινοτάρχης για όλες τις δουλειές.


Βάφει, μαστορεύει, καθαρίζει, κάνει ακόμη και τον ταχυδρόμο! Ο 46χρονος Λάζαρος Εμμανουηλίδης αποτελεί έναν κοινοτάρχη… πρότυπο, τον οποίον θα πρέπει να «ζηλεύουν» οι συνάδελφοί του.

Άγγελος Αγγελίδης
eleftherostypos.gr

Είναι η πρώτη του θητεία και από την αρχή, «σήκωσε τα μανίκια» και στρώθηκε στη δουλειά. Είναι μόνιμος υπάλληλος στα ορυχεία της ΔΕΗ και με την πρώτη ευκαιρία βρίσκεται στους δρόμους του χωριού για να κάνει εργασίες. Ο Πέρδικκας είναι το μεγαλύτερο από τα συνολικά 22 χωριά του δήμου Εορδαίας και έχει περισσότερους από 1.200 κατοίκους.


«Έχω κουρέψει το γκαζόν στο γήπεδο. Έχω καθαρίσει και βάψει την παιδική χαρά. Έχω καθαρίσει το δίκτυο αποχέτευσης. Έχω μοιράσει γράμματα. Μα, αυτή είναι η δουλειά μου. Να εξυπηρετώ τους δημότες και να μην είμαι κλεισμένος σε ένα γραφείο», λέει με περισσή ειλικρίνεια στον eleftherostypos.gr. Από τις 06:30, μετά τον πρώτο καφέ, ξεκινά τον προγραμματισμό της ημέρας και τρέχει χωρίς να προλαβαίνει έως αργά το απόγευμα.

«Δεν είναι εφικτό να τα προλάβουν όλα οι δημοτικοί υπάλληλοι. Έχουν να εξυπηρετήσουν την Πτολεμαΐδα και τα υπόλοιπα 21 χωριά. Επομένως, πρέπει να λύνουμε τα προβλήματα σχεδόν μόνοι μας. Βέβαια, όποτε ζητάω τη βοήθεια του Δήμου με κάποιο μηχάνημα, μας τη δίνει απλόχερα. Αλλά για τα μικροπράγματα, τα φροντίζουμε μόνοι μας», πρόσθεσε. Υπογράμμισε ότι το παράδειγμά του, έχει κινητοποιήσει πολλούς από τους κατοίκους, οι οποίοι πλέον προθυμοποιούνται να τον βοηθήσουν σε κάποιες εργασίες.


Στα πλάνα του είναι ο εκσυγχρονισμός της… αλληλογραφίας. «Υπήρχε μεγάλο πρόβλημα. Δεν είχαμε ταχυδρόμο και τα γράμματα –ακόμη και από courier- έφταναν στα… καφενεία του χωριού από όπου περνούσε και τα έπαιρνε ο παραλήπτης. Αυτό άλλαξε. Πλέον, όλα τα γράμματα έρχονται στο κοινοτικό κατάστημα και στέλνω μήνυμα στο κινητό του παραλήπτη για να περάσει να το πάρει. Αν είναι υπερήλικας, του το πηγαίνω στο σπίτι. Όμως και αυτό θα αλλάξει. Θα βάλουμε ταχυδρομικές θυρίδες για όλες τις οικογένειες του χωριού, έτσι το κάθε σπίτι να περνάει να παίρνει το γράμμα του», διευκρίνισε.


emvolimanea.blogspot.com