Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Ποιες γυναίκες βγαίνουν σε σύνταξη με όρια ηλικίας από 56 ως 61 ετών [πίνακες]




Σύνταξη με όρια ηλικίας κάτω από τα 62 έτη μπορούν να πάρουν φέτος 23 κατηγορίες ασφαλισμένων που θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης με τα μεταβατικά όρια ηλικίας.
Εκτιμάται ότι από τις 200.000 συνταξιοδοτήσεις που αναμένονται φέτος περίπου 100.000 ασφαλισμένοι μπορούν να αποχωρήσουν σε ηλικίες από 56 ως 60-61 ετών όχι μόνον με μειωμένη αλλά και με πλήρη σύνταξη.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού


Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ, (α.α. 16/29.08.2024 ), με ισχύ από σήμερα Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024.

Ο ψηφιακός χάρτης με όλα τα ενεργά ρήγματα της Ελλάδας

Έχει αυτή τη στιγμή 5.500 αναγραφές στον ελλαδικό χώρο

Όλα τα ρήγματα της Ελλάδας και τα χαρακτηριστικά τους, αποτυπώνονται ψηφιακά πλέον στον χάρτη που δημιούργησε η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ). Ο ψηφιακός χάρτης, που αξιοποιεί στοιχεία από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, τα Πανεπιστήμια Αθηνών, ΑΠΘ και Πάτρας και το ΕΛΚΕΘΕ, έχει αυτή τη στιγμή 5.500 αναγραφές στον ελλαδικό χώρο. «Προσοχή ο αριθμός αυτός δεν ταυτίζεται με τον αριθμό των ρηγμάτων γιατί για παράδειγμα ένα ρήγμα 40.000 χιλιομέτρων μπορεί να έχει 10 αναγραφές», εξήγησε στην «Καθημερινή» ο γεωλόγος της ΕΑΓΜΕ Δημήτρης Γαλανάκης.

Θεσσαλονίκη: Σε ποια φάση βρίσκονται τα μεγάλα έργα - Στοιχεία και ημερομηνίες

Το πανόραμα των υποδομών στην Κεντρική Μακεδονία - Κοινό έργο η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού και ο δυτικός προαστιακός σιδηρόδρομος - Μέχρι την άνοιξη ανάδοχοι για τους αυτοκινητοδρόμους Θεσσαλονίκης – Έδεσσας και Δράμας – Αμφίπολης

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση Plant Based World 2024 (13-14 Νοεμβρίου 2024, Λονδίνο)

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής τους για την προβολή και την προώθηση των προϊόντων της περιοχής, θα συμμετάσχουν στη Διεθνή Έκθεση Plant Based World 2024, που θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2024, στο εκθεσιακό κέντρο ExCeL, στο Λονδίνο.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

ΔΕΚΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Διευρυμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα και του Υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου

Εργασίες στο οδικό δίκτυο από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Εργασίες κοπής πρασίνου στο οδικό τμήμα από το αεροδρόμιο “Μακεδονία” (γέφυρα Ανθεμούντα) έως την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών (Α/Κ Προφήτη Ηλία) από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Προσοχή: Τροποποιούνται οι λεωφορειακές γραμμές 51 και 53 - Λεωφορεία θα εξυπηρετούν μόνιμα όλη τη ΒΙΠΕΘ



Ενισχυμένα δρομολόγια και τροποποίηση των λεωφορειακών γραμμών 51 και 53 «εγκαινιάζει» ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο της Βιομηχανικής Περιοχής με νέο καθημερινό πρόγραμμα κίνησης λεωφορείων.

Εδώ βρίσκονται τα ιστορικά σκαλάκια της Νυμφόπετρας


Την περιοχή όπου βρίσκονται τα ιστορικά σκαλάκια αποτύπωσε με το φωτογραφικό του φακό κάτοικος της Νυμφόπετρας. Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων του χωριού σε αυτή την περιοχή βρίσκονταν το πέρασμα από την ορεινή περιοχή στον κάμπο προκειμένου να μεταφέρουν με τα ζωντανά τους τα εμπορεύματα οι κάτοικοι των περιοχών αυτών. 

Τόσο κοντά και τόσο μακριά…


Οι κυρίες της φωτογραφίας κουβαλούν η καθεμία τους κοντά εννέα δεκαετίες και το βάρος των χρόνων είναι ο παράγοντας εκείνος που όποια επιθυμία για συνάντηση με αγαπημένα τους πρόσωπα να παίρνει αναβολή και ας απέχουν μόλις δεκάδες μέτρα απόσταση οι κατοικίες που διαμένουν.

Επιτυχία σημείωσε η λαϊκοποντιακή βραδιά που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος» Νυμφόπετρας



Όμορφες στιγμές πέρασαν όσοι βρέθηκαν στη λαϊκοποντιακή βραδιά που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος» Νυμφόπετρας.

Εργασίες τοποθέτησης στηθαίων επί της 11ης επαρχιακής οδού

Εργασίες τοποθέτησης στηθαίων επί της 11ης επαρχιακής οδού πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από σήμερα 26 Αυγούστου έως και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024.

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Διευρυμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το Fly Over στο ΥΜΑΘ παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα


Διευρυμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το το Fly Over , παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Νίκου Ταχιάου και της Γενικής Γραμματέως Υποδομών Δέσποινας Παληαρούτα, συγκαλεί ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, την Τρίτη, 27 Αυγούστου 2024, στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης.

Ενημέρωση από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με την ευλογιά προβάτων


Με αφορμή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς προβάτων στον Έβρο, η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΣΕΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μέχρι τις 23 Οκτωβρίου οι καταθέσεις φακέλων των ενδιαφερόμενων

Προκηρύχθηκε επίσημα από τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) ο ανοικτός διεθνής διαγωνισμός που σχεδιάστηκε για την ανάθεση συγκοινωνιακού έργου στην ευρύτερη περιοχή Θεσσαλονίκης. Πρόκειται ουσιαστικά για την περιοχή που σήμερα εξυπηρετείται από σύμπραξη με επικεφαλής τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τα επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων στην Μακεδονία και την Θράκη - Συνάντηση εργασίας Τάκη Θεοδωρικάκου-Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα στο ΥΜΑΘ


Για την επιτάχυνση των διαδικασιών αξιολόγησης και έγκρισης των επενδυτικών σχεδίων που υποβάλλονται στην Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του ΥΜΑΘ από επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον βορειοελλαδικό χώρο, συζήτησαν ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, στην συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησαν στο Διοικητήριο Θεσσαλονίκης, σήμερα Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024.

Εργασίες καθαρισμού στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών και στη συνδετήρια οδό (Προφήτη Ηλία – Αεροδρόμιο “Μακεδονία”)

Εργασίες καθαρισμού από φερτά υλικά και αυτοφυή βλάστηση στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών και στη συνδετήρια οδό (Προφήτη Ηλία – Αεροδρόμιο “Μακεδονία”) θα πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Εργασίες κοπής πρασίνου επί της Ε.Ο.2 Θεσσαλονίκης - Έδεσσας

Εργασίες κοπής πρασίνου επί της Ε.Ο.2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας θα πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 26 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου.

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Το σχέδιο 10 σημείων για την επόμενη ημέρα στην πυρόπληκτη Αττική

Έχουν ξεκινήσει ήδη καθαρισμοί στο πλαίσιο του προγράμματος anti-nero και της έκτακτης επιχορήγησης του Υπ. Εσωτερικών προς τους πυρόπληκτους δήμους όλων των δημόσιων χώρων (πάρκα, άλση, δρόμοι, πεζόδρομοι) εντός των οικισμών που εισέβαλε η φωτιά.

Έξτρα χρηματοδότηση με 18 εκ. ευρώ για την κάλυψη επιπλέον 6.298 vouchers σε βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ

Μετά την υποβολή των οριστικών αποτελεσμάτων από την ΕΕΤΑΑ και με στόχο να τηρηθεί στο ακέραιο η δέσμευση για την ικανοποίηση όλων των αιτήσεων με πλήρη φάκελο για τους βρεφονηπιακούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία, το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, προχωρεί στην αύξηση κατά 18.096.069 του αρχικού προϋπολογισμού.

Δύο συνεδριάσεις -τακτική και λογοδοσίας- του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024


Σε δύο συνεδριάσεις -τακτική και λογοδοσίας- συγκαλείται το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024. Τόσο η τακτική όσο και η ειδική συνεδρίαση για τη λογοδοσία της Περιφερειακής Αρχής θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (26ης Οκτωβρίου 64, Θεσσαλονίκη – Νέο Συνεδριακό Κέντρο Π.Κ.Μ.)

Συνάντηση εργασίας του Υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου με τον ΥΜΑΘ Κωνσταντίνο Π. Γκιουλέκα στο Διοικητήριο


Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο θα έχει ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης, το μεσημέρι της Πέμπτης 22 Αυγούστου 2024.

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Εργασίες καθαρισμού επί της Επαρχιακής Οδού Θεσσαλονίκης- Πλαγιαρίου- Επανομή


Εργασίες κοπής χόρτων και κλαδιών δέντρων καθώς και εργασίες καθαρισμού επί της 28ης Επαρχιακής Οδού Θεσσαλονίκης – Πλαγιαρίου – Επανομής θα πραγματοποιήσει η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τετάρτη 21 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024, με ώρα έναρξης στις 07.30 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Θεσσαλονίκη: Νέος συγκοινωνιακός χάρτης και νέος ΟΑΣΘ

Η επικείμενη λειτουργία του Μετρό επηρεάζει, όπως είναι φυσικό και την οδική αστική συγκοινωνία η οποία υλοποιείται σήμερα από τον ΟΑΣΘ εντός πόλης και τα ΚΤΕΛ εκτός. Στο πεδίο αυτό γίνονται τρεις παρεμβάσεις


Η επικείμενη λειτουργία του Μετρό επηρεάζει, όπως είναι φυσικό και την οδική αστική συγκοινωνία η οποία υλοποιείται σήμερα από τον ΟΑΣΘ εντός πόλης και τα ΚΤΕΛ εκτός. Στο πεδίο αυτό γίνονται τρεις παρεμβάσεις. 

Εργασίες συντήρησης οδοφωτισμού στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας



Εργασίες συντήρησης οδοφωτισμού στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας θα πραγματοποιήσει η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από σήμερα Τρίτη 20 Αυγούστου και την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024 από τις 8.00 έως τις 16.00 και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Η Τουρκία σταματά τη Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο

Άλλο ένα μνημείο της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης αναγκάζεται να υποκύψει στις εθνικιστικές βουλές της Άγκυρας
Η Παναγία Σουμελά στον Πόντο (Φωτ.: Mehmet Altay)

Τέλος στον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα βάζει η Τουρκία κι η «Κυρά του Πόντου» δεν θα ανοίξει ξανά για θεία λειτουργία σε μία από τις σημαντικότερες γιορτές της Ορθοδοξίας.

Αυτά είναι τα δεκατέσσερα μέτρα πρώτης αρωγής για την ανακούφιση των κατοίκων και των επιχειρηματιών που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου



Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, ενεργοποιεί το πλαίσιο της κρατικής αρωγής για τη στήριξη περιοχών της Αττικής που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου 2024, μέρος των οποίων ισχύει και για άλλες περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2024, ως εξής:

Εργασίες τοποθέτησης στηθαίων επί της Επαρχιακής Οδού, στο τμήμα από το Σοχό έως τη διασταύρωση Νιγρίτας


Εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας επί της 11ης Επαρχιακής Οδού πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 19 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024, με ώρα έναρξης στις 08.00 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού


Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ, (α.α. 15/19-08-2024), με ισχύ από σήμερα Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024.

Το μέλλον των ταξιδιών: 10 έννοιες που θα αλλάξουν τον τρόπο που βιώνουμε τον κόσμο



Το μπαλόνι του Space Perspective του Spaceship Neptune βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό ανάπτυξη. Η εταιρεία ελπίζει να ξεκινήσει εμπορικές πτήσεις το 2024. Φωτογραφία: Space Perspective και SpaceVIP

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Συνάντηση φορτωμένη με συναισθήματα


Οι διακοπές του καλοκαιριού έκτος της χαλάρωσης και της ξενοιασιάς δίνουν και την ευκαιρία συνάντησης μεταξύ φίλων και συγγενών. Μια τέτοια όμορφη συνάντηση είχε και κ. Νίκος Κορεζελίδης, ο οποίος πραγματοποιεί τις διακοπές του στην γενέτειρά του τη Νυμφόπετρα, με τον αγαπητό του θείο Σάββα Αρσένογλου.

Δεν είναι μόνο η Αρβελέρ: Οι αποδείξεις των αρχαιολόγων που λένε ότι ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου βρίσκεται στη Βεργίνα



Τα επιχειρήματα όσων υποστηρίζουν πως ο Βασιλιάς γύρισε σπίτι του…

Κατά την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ δεν χωρά η παραμικρή αμφιβολία. Στη Βεργίνα δεν είναι ο τάφος του Φιλίππου. Βρίσκεται ο Μέγας Αλέξανδρος. Έχει μάλιστα παραθέσει σειρά επιχειρημάτων που κατά τη γνώμη της καταδεικνύουν του λόγου της το αληθές.

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

Η Παναγία Σουμελά του Πόντου και η Παναγία Σουμελά του Βερμίου


Η Παναγία Σουμελά αποτελεί το σύμβολο της ποντιακής πίστης. Πιστοί από την βόρεια Ελλάδα κατακλύζουν την Παναγία Σουμελά στις πλαγιές του Βερμίου, κοντά στο χωριό Καστανιά, για την πανηγυρική γιορτή του Δεκαπενταύγουστου. 

Πώς αμείβεται η αργία της 15ης Αυγούστου 2024


H ΓΣΕΕ, μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), www.kepea.gr ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της αργίας 15ης Αυγούστου.

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Εργασίες καθαρισμού στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες καθαρισμού στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας θα πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024 από τις 7.00 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Κουρελιασμένες σημαίες στα διόδια Αναλήψεως



Αλγεινή εντύπωση προκαλούν στους εποχούμενους οδηγούς βλέποντας στους ιστούς κουρελιασμένες σημαίες στα διόδια Αναλήψεως στην Εγνατία Οδό.

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

Εισφορές αλληλεγγύης στις συντάξεις: Τι θα αλλάξει και τι δεν θα αλλάξει



Σε τροχιά αλλαγών βρίσκονται οι εισφορές αλληλεγγύης στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς το Υπουργείο Εργασίας, ετοιμάζει μία νέα αρχιτεκτονική για αυτές από την 1η Ιανουαρίου 2025.

Επιστολή της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας στην Κυβέρνηση για την ανάγκη συνέχισης του προγράμματος «πλησίον της σύνταξης» για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55 – 67 ετών



Επιστολή προς τους συναρμόδιους Υπουργούς για την ανάγκη να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα «πλησίον της σύνταξης» που αφορά στην απασχόληση ανέργων ηλικίας 55 – 67 ετών στις Περιφέρειες της χώρας απέστειλε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Γερανοφόρα οχήματα, βαν και μοτοσυκλέτες από 2 Σεπτεμβρίου στον Περιφερειακό και ρυθμίσεις για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς,

Φορτοεκφορτώσεις μόνο σε οριοθετημένες θέσεις φορτοεκφορτώσεων και εξεύρεση νέων θέσεων για την τόνωση της αγοράς

Η σύντμηση του χρόνου επέμβασης για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών στην περιφερειακή οδό και ρυθμίσεις για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, με την πρόβλεψη οι φορτοεκφορτώσεις να γίνονται μόνο στους οριοθετημένους χώρους φορτοεκφορτώσεων, ήταν τα κύρια θέματα που τέθηκαν και συζητήθηκαν στις διαδοχικές δυο συσκέψεις του Συντονιστικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το Fly Over, που συγκάλεσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας στο ΥΜΑΘ, σήμερα Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2024.

«Έξυπνες λύσεις» για το κυκλοφοριακό στην Θεσσαλονίκη Σύσκεψη του Συντονιστικού Συμβουλίου παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου


Για «έξυπνες λύσεις» που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων και των επισκεπτών της πόλης, παρέχοντας χρηστικές πληροφορίες για τον κυκλοφοριακό φόρτο των οδικών αρτηριών της Θεσσαλονίκης, όσο διαρκούν οι εργασίες κατασκευής του Fly Over, συζήτησαν ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος επισκέφθηκε την Θεσσαλονίκη για δεύτερη φορά σε διάστημα 15 ημερών και ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, στο ΥΜΑΘ, σήμερα Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2024.

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

ΟΣΕΘ: Έρχεται ο διαγωνισμός για την Αστική και Περιαστική Συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης - Ολοκληρώθηκε η έγκριση των τευχών δημοπράτησης


Σε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του νέου συγκοινωνιακού χάρτη της Θεσσαλονίκης προχώρησε ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης εγκρίνοντας τα τεύχη δημοπράτησης για τον διεθνή διαγωνισμό ανάθεσης της αστικής και περιαστικής συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης

Νέα επίσκεψη του ΥΜΑΘ Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα στην Αλεξανδρούπολη και στο Τελωνείο των Κήπων


Η άμεση αναβάθμιση του Τελωνείου των Κήπων και η τόνωση της αγοράς της Θράκης θα τεθούν στο επίκεντρο της νέας επίσκεψης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα στον Έβρο, που θα γίνει την Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2024.

Ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο ημερολόγιο στον κόσμο ηλικίας 12.000 ετών – Γιατί μπορεί να ξαναγράψει την ιστορία



Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα ημερολόγιο που θεωρείται το αρχαιότερο στον κόσμο. Χαραγμένο σε μια πέτρινη στήλη πριν 12.000 χρόνια στη μυστηριώδη τοποθεσία Γκιομπεκλί Τεπέ στην Τουρκία, οι ειδικοί λένε ότι θα μπορούσε να ξαναγράψει την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού.

Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

Συνάντηση εργασίας του ΥΜΑΘ Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βιοτεχνιών Βιομηχανιών Έβρου Χρήστο Γιορδαμλή


Οι αναπτυξιακές δυνατότητες του νόμου Έβρου, τα επενδυτικά σχέδια που έχουν κατατεθεί από τοπικές επιχειρήσεις στον αναπτυξιακό νόμο και η τόνωση της ανταγωνιστικότητας των βιομηχανιών και των βιοτεχνιών της ευρύτερης περιοχής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα, με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βιοτεχνιών Βιομηχανιών Επιχειρήσεων Έβρου (Σ.Β.Β.Ε.Ε.) Χρήστο Γιορδαμλή, που πραγματοποιήθηκε στο ΥΜΑΘ χθες Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2024.

Δείτε που θα γίνουν εργασίες στο οδικό δίκτυο από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες συντήρησης στην οδό Κομνηνών της Επαρχιακής Οδού 5 στη Δ.Ε. Σίνδου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Εργασίες συντήρησης του ασφαλτοτάπητα στην οδό Κομνηνών της Επαρχιακής Οδού 5 της Δ.Ε. Σίνδου θα πραγματοποιήσει η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την Πέμπτη 8 Αυγούστου και την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024, από τις 7.00 π.μ. έως τις 7.00 μ.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Διαδοχικές συσκέψεις: Συνεδριάζει το Συντονιστικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης για το Fly Over - Ρυθμίσεις για το κυκλοφοριακό και την λειτουργία της αγοράς


Δυο διαδοχικές συσκέψεις του Συντονιστικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το Fly Over, με αντικείμενο ρυθμίσεις άμεσης επέμβασης για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην περιφερειακή οδό σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, την απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς, αλλά και τo ζήτημα των φορτοεκφορτώσεων, συγκαλεί ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, στο ΥΜΑΘ την Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2024.

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Συνάντηση εργασίας του Yπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου με τον ΥΜΑΘ Κωνσταντίνο Π. Γκιουλέκα την Τετάρτη για το Fly Over


Συνάντηση εργασίας για την εφαρμογή «έξυπνων λύσεων», που θα βελτιώσουν τις κυκλοφοριακές συνθήκες στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όσο διαρκούν οι εργασίες κατασκευής του Fly Over, θα έχουν ο Υπουργός ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, στο Διοικητήριο Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2024 και ώρα 14.00.

Εργασίες στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών και Θεσσαλονίκης-Έδεσσας


Εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Από σήμερα έως και την Τετάρτη: Εργασίες συντήρησης στη δυτική εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης


Τις εργασίες συντήρησης στη δυτική εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης συνεχίζει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από τη Δευτέρα 5 Αυγούστου έως και την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024, από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

«Η λεωφόρος των νεκρών»: Ανακαλύφθηκε τεράστια νεκρόπολη σε αρχαία ελληνική πόλη – Ο δρόμος των 500 μέτρων με τις σαρκοφάγους


O χώρος της ρωμαϊκής νεκρόπολης στην αρχαία πόλη της Τίου, στην Μαύρη Θάλασσα. Φωτογραφία: Πρακτορείο ειδήσεων Anadolu

Η αρχαία ελληνική πόλη Τίος, σήμερα γνωστή ως Filyos, από το αρχαίο όνομα του ποταμού, βρίσκεται κοντά στις εκβολές του Βιλαίου (ή Φιλείου) ποταμού, στη δυτική άκρη των νότιων ακτών του Εύξεινου Πόντου, στον ποταμό Zongulak της σημερινής Τουρκίας.

ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ


Εργασίες καθαρισμού εκατέρωθεν της 28ης επαρχιακής οδού από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Εργασίες κοπής χόρτων και κλαδιών δέντρων και εργασίες καθαρισμού εκατέρωθεν της 28ης επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης – Πλαγιαρίου – Επανομής θα πραγματοποιήσει η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Αυξάνονται και πληθύνονται οι πελαργοί στην Ελλάδα



Πριν από 40 χρόνια, οι λευκοί πελαργοί στην Ελλάδα είχαν χαρακτηριστεί σχεδόν απειλούμενο είδος, καθώς είχαν καταμετρηθεί μόλις 1.500 ζευγάρια.

Έκτακτες εργασίες αύριο σε τμήμα της Εθνικής Οδού 2 Θεσσαλονίκης - Έδεσσας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Έκτακτες εργασίες σε τμήμα της Εθνικής Οδού 2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 3 Αυγούστου, από τις 7.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Εργασίες διαγράμμισης επί της 11ης επαρχιακής οδού από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Εργασίες διαγράμμισης επί της 11ης επαρχιακής οδού θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 5 Αυγούστου η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Δήλωση του Απόστολου Τζιτζικώστα κατά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη


Με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Πρωθυπουργού να προτείνει τον Απόστολο Τζιτζικώστα ως τον νέο Έλληνα Επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δήλωση του ΥΜΑΘ Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα για την επιλογή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα ως Επιτρόπου της Ελλάδας στην Κομισιόν


Μετά την απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, για το αξίωμα του Επιτρόπου της Ελλάδας στην Κομισιόν, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Συνάντηση εργασίας του ΥΜΑΘ Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων


Η καθιέρωση της Βόρειας Ελλάδας ως ενός σημαντικού τουριστικού προορισμού και θέματα που απασχολούν τις ξενοδοχειακές μονάδες που λειτουργούν στην χωρική περιοχή ευθύνης του ΥΜΑΘ, απασχόλησαν την σημερινή (Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2024) συνάντηση εργασίας του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα, με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννη Χατζή και μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Ξ., η οποία πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης.