Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Συνάντηση φορτωμένη με συναισθήματα


Οι διακοπές του καλοκαιριού έκτος της χαλάρωσης και της ξενοιασιάς δίνουν και την ευκαιρία συνάντησης μεταξύ φίλων και συγγενών. Μια τέτοια όμορφη συνάντηση είχε και κ. Νίκος Κορεζελίδης, ο οποίος πραγματοποιεί τις διακοπές του στην γενέτειρά του τη Νυμφόπετρα, με τον αγαπητό του θείο Σάββα Αρσένογλου.

Σε μια τέτοια συνάντηση οι συζητήσεις περιστρέφονται σε αλλοτινά χρόνια με βιώματα που μένουν πάντα ανεξίτηλα στην μνήμη μας.

Ο κ. Αρσένογλου έφερε στην μνήμη του συνομιλητή του τα παιδικά του χρόνια εργαζόμενος με την οικογένεια του στα χωράφια και τις δυσκολίες που πέρασε. Ο κ. Κορεζελίδης, ο οποίος άκουγε με πολύ προσοχή τον θείο του, ξεδίπλωσε με τις σειρά του τα όσα έζησε στο χωριό μέχρι την φυγή του για της Αθήνα. Μια φυγή που δεν ήταν εύκολη, αλλά με θέληση και πείσμα για μια καλύτερη ζωή πέτυχε τον σκοπό του και είναι περήφανος για αυτό. Όσες δυσκολίες και αν συνάντησε τις ξεπέρασε κοιτώντας πάντα μπροστά

Ο κ. Κορεζελίδης αναφέρθηκε και στην τελευταία επιθυμία του πατέρα του πριν πεθάνει. Τον μεταφέρει στο χωριό Ανατολή του Κιλκίς για να δει το σπίτι που γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Τον πήγα και όταν φτάσαμε βούρκωσε και συγκινήθηκε πάρα πολύ. Εκεί έχουμε συγγενείς. Το πραγματικό επώνυμο μας είναι Τσαπανίδης και όχι Κορεζελίδης μας είπε.