Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Ανοίγει η πλατφόρμα αναμνηστικής δόσης για τους άνω των 50 ετών.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αφού συνεκτίμησε τα επιστημονικά δεδομένα συστήνει τη διενέργεια 3ης δόσης για τα άτομα άνω των 50 ετών, για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα εφόσον έχουν συμπληρωθεί 6 μήνες από τη διενέργεια της δεύτερης δόσης. 

Η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει την Κυριακή 9/10 τις απογευματινές ώρες. Η λίστα θα ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση με όσους κλείνουν τους 6 μήνες από τη δεύτερη δόση.
Η επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζει τις εξορμήσεις σε απομακρυσμένες περιοχές και επικεντρώνεται εκεί που η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλή. Μέσω του προγράμματος που έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου 2 μήνες έχουν εμβολιαστεί περισσότερα από 10.000 άτομα.
Σχεδόν 4 εβδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων ο αριθμός των κρουσμάτων στα παιδιά σχολικής ηλικίας 4 έως 18 ετών παραμένει σταθερός και αποτελεί το 28% του συνόλου των κρουσμάτων.
Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στα παιδιά σχολικής ηλικίας μειώθηκε το Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον Αύγουστο σημαντικά, επιβεβαιώνοντας ότι τα παιδιά είναι ασφαλή στο δομημένο περιβάλλον του σχολείου.
Αξιοσημείωτο είναι ότι την πρώτη εβδομάδα της σχολικής χρονιάς σχεδόν 1 στα 3 παιδιά διαγνώστηκε λόγω συμπτωμάτων. Ενώ σήμερα το 84% των νέων κρουσμάτων στα παιδιά δημοτικού 4 έως 11 και το 75% των εφήβων 12 με 18 ετών διαγνώστηκαν λόγω του γνωστού self-test που είναι απαραίτητο για το σχολείο.
Έτσι σήμερα με τη βοήθεια των self-test 8 στα 10 παιδιά διαγιγνώσκονται πριν αναπτύξουν συμπτώματα και συνεπώς απομονώνονται έγκαιρα μειώνοντας αποτελεσματικά τη διασπορά του ιού τόσο στο ενδοσχολικό όσο και στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Νέα Δημοκρατία, Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας