Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Με κάθε επισημότητα τελέστηκε η Δοξολογία για την Επέτειο Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο. Εικόνες και Βίντεο.


Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου τελέστηκε σήμερα το πρωί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημήτριου με την ευκαιρία της απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον Τούρκικο ζυγό και τον προστάτης Άγιο Δημήτριο.

Η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία τελέστηκε, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα.

Την κυβέρνηση εκπροσώπισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας ενώ παρών είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου βρίσκονται επίσης ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, Ο Υφυπουργός Υγεία Δημήτρης Βαρτζόπουλος ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, βουλευτές κομμάτων και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.




Χρήστος Γιαννακίδης
emvolimanea.blogspot.com