Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Η ρήση του ποιητή περί φαιδράς πορτοκαλέας βρήκε εφαρμογή στη Νυμφόπετρα.


Η φαιδρότητα έχει και όρια αλλά με την περίπτωση που μας ανέφερε καταστηματάρχης της Νυμφόπετρας αυτή ξεπέρασε και αυτά τα όρια.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του 2000 το δημοτικό συμβούλιο του τότε δήμου Εγνατίας ενέκρινε την πεζοδρόμηση των δρόμων βόρεια και δυτικά της πλατείας του χωριού.
Γίνονται τα απαραίτητα έργα και οι χώροι πεζοδρομούνται. Όπως φαίνεται και στις εικόνες στο μέσων της πεζοδρόμησης υπάρχουν φανοστάτες για τον νυχτερινό περίπατο των επισκεπτών. Στην μια πλευρά οι πάσσαλοι αποκλείουν την πρόσβαση σε οχήματα και από την άλλη έχουν αφαιρεθεί πάσσαλοι. 

Στη προσπάθειά του ο καταστηματάρχης να προστατέψει τον πεζοδρόμο από την είσοδο οχημάτων, τοποθέτησε εμπόδια με αποτέλεσμα η αστυνομία να τον επιβάλει πρόστιμο. Αντί δηλαδή η αστυνομία να εφαρμόσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες ώστε ο χώρος να γίνει περίκλειστος και οι πολίτες να διέρχονται με ασφάλεια έκανε το αντίθετο με αποτέλεσμα να προκαλέσει τις έντονες διαμαρτυρίες των καταστηματαρχών.

«Δεν μπορεί σε πεζοδρόμο που υπάρχουν καταστήματα κα παίζουν παιδιά να διέρχονται οχήματα με κίνδυνο ατυχήματος. Έκτος αυτού οι άνθρωποι που κάθονται στις καφετέριες και στις ταβέρνες δεν μπορούν να δέχονται τα καυσαέρια των αυτοκίνητων. Πως γίνεται να είναι πεζόδρομος με όλες τις προδιαγραφές που ορίζει ο νομός, να υπάρχουν στο μέσον φανοστάτες» Αναρωτήθηκε ο καταστηματάρχης της πλατείας.

Η ρήση του ποιητή ότι στην Ελλάδα Ανθή η φαιδρά πορτοκάλια έχει την πλήρη εφαρμογή της στην περίπτωση της Νυμφόπετρας

Παραθέτουμε τη σχετική απόφαση του τότε δήμου Εγνατίας


Χρήστος Γιαννακίδης
emvolimanea.blogspot.com