Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Γιώργος Λαμπριανίδης: Ο πλάτανος είναι σημείο αναφοράς για ξεκούραση και γλέντια.


«Αδημονώ πότε θα έρθει το Σαββατοκύριακο να πάρω την οικογένεια μου και να έρθω εδώ στο σπίτι μου στη Νυμφόπετρα και κάτω από τον πλάτανο να ξεκουραστώ».
Για τον κ. Γιώργο Λαμπριανίδη δένδρα και φύση είναι μέρος της ίδιας του ζωής του. Αυτή η σχέση ήταν εκείνη που πριν από τριάντα χρόνια πήρε την απόφαση να φύτευση πλατάνια στην αυλή του σπιτιού του.

«Πήγα στο Σταυρό και πήρα τέσσερα πλατάνια από τα οποία έπιασαν τα δυο. Τα φύτεψα όταν πριν τριάντα χρόνια γεννήθηκε ο γιο μου Αλέξανδρος. Κάτω από αυτό το δένδρο μαζευόμαστε συγγενείς και φίλοι και ξεκινάμε το γλέντι. Έχει γίνει παράδοση για εμάς να μαζευόμαστε εδώ» μας είπε ο κ. Λαμπριανίδης

Μεταξύ Τύρου και αχλαδιού ο οικοδεσπότης δεν παραλείπει να αναφέρεται και στην εποχή που έπαιζε μπάλα στην ομάδα του χωριού του τον «Μέγα Αλέξανδρο»

«Ακόμα και σήμερα με φωνάζουν «Γαλάκο» γιατί είχα στο παίξιμο μου το στυλ του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Μάικ Γαλάκου, χωρίς αυτό να με ενοχλεί καθόλου» μας είπε.

Ο κ. Γιώργος Λαμπριανίδης όπως μας είπε είναι φυσιολάτρης δεν έχει παρά να οργανώσει ομάδα φυσιολατρών με εξορμήσεις στις όμορφες διαδρομές που μπορούν να δημιουργηθούν στη γύρω από το χωριο του περιοχές.

Χρήστος Γιαννακίδης
emvolimanea.blogspot.com