Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Οργή και αγανάκτηση με τις μετακινήσεις μεταναστών με το ΚΤΕΛ Λαγκαδά.


Ένα ακόμη επεισόδιο προστέθηκε σε αυτά των προηγούμενων ημερών χθες Τετάρτη 13-9-2023, στο τερματικό σταθμό του ΚΤΕΛ Λαγκαδά με την άφιξη εκεί πολυαρίθμων μεταναστών που ήθελαν να επιβιβαστούν στο λεωφορείο με ώρα αναχώρησης 18:45 και προορισμό την δομή Βαιοχωρίου.



Τα πνεύματα οξυνθήκαν όταν ο οδηγός του λεωφορείου, κάνοντας χρήση του κανονισμού κυκλοφορίας, δεν επέτρεψε την επιβίβαση πέραν εκείνων που ο κανονισμός ορίζει, με αποτέλεσμα να μείνουν έκτος αρκετοί επιβάτες. Έκτος έμειναν και οι επιβάτες που ανέμεναν στην στάση «Είσοδος Λαγκαδά» μεταξύ των οποίων και μια έγκυος γυναίκα όπως μας ανέφερε ο σύζυγός της κάτοικος Νυμφόπετρας.

«Δεν είναι δυνατόν μεροκαματιαρήδες εργαζόμενοι να μη μπορούν να πάνε στις δουλειές τους» επισήμανε επιβάτης που κανει χρήση του λεωφορείου της γραμμής.

Τα πνεύματα για μια ακόμη φόρα οξύνθηκαν και ο φόβος πλέον είναι ορατός για δυσάρεστα γεγονότα αν δεν υπάρξει άμεσα παρέμβαση των αρμοδίων. Αυτή η κατάσταση θιγεί την αξιοπρέπεια του κάθε πολίτη. Δεν είναι δυνατός σήμερα άνθρωποι που θέλουν να πάνε στις δουλειές τους, στον γιατρό τους η στις δημόσιες υπηρεσίες να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν στις μετακινήσεις τους.

Ως πότε αυτή η απαράδεκτη κατάσταση θα συνεχίζεται. Ως πότε κάθε οδηγός λεωφορείου θα ρισκάρει ακόμη και την σωματική του ακεραιότητα για να επιτελέσει την αποστολή του;

Μήπως η παρέμβαση εισαγγελέα δώσει λύση;

Ίδωμεν

Θα επανέλθουμε.

Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο από την επιβίβαση στο τερματικό σταθμό ΚΤΕΛ Λαγκαδά