Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Επεισοδιακή αναχώρηση λεωφορείου του ΚΤΕΛ Λαγκαδά


Σκηνές απείρου κάλους στο τερματικό σταθμό του ΚΤΕΛ Λαγκαδά σημειώθηκαν χθες (8-9) όταν πολυάριθμοι μετανάστες επιχείρησαν να μπουν σε λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Λαγκαδά –Ρεντίνα με ώρα αναχώρησης 18:45.

Ειδικότερα, όταν ο οδηγός του λεωφορείου διαπίστωσε ότι οι μετανάστες ήταν πολυάριθμοι δεν τους επέτρεψε να επιβιβαστούν, με βάση τον κανονισμό κυκλοφορίας, ξέσπασαν έντονες διαμαρτυρίες με αποτέλεσμα να καθυστέρηση η αναχώρηση του λεωφορείο κατά 15 λεπτά. Σε όλο αυτό το διάστημα ο οδηγός του λεωφορείου προσπαθούσε να τους εξηγήσει ότι δεν μπορούν να επιβιβαστούν όλοι και πως πρέπει ορισμένα άτομα να μείνουν εκτός. Κάτι που έγινε τελικά και το λεωφορείο αναχώρησε για τον προορισμό του, με σημαντική καθυστέρηση και στην επιστροφή του. Να σημειώσουμε ότι σε κάποια στιγμή τα πράγματα είχαν εκτραχυνθεί με κίνδυνο επεισοδίων.

Όπως πληροφορηθήκαμε το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι μετακινήσεις μεταναστών από την δομή Βαϊοχωρίου με συνέπεια να υποβάλλονται σε ταλαιπωρία οι επιβάτες και σε ορισμένες περιπτώσεις που οι θέσεις καλύπτονται, μένουν στις στάσεις άνθρωποι με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επιβάτες σημειώνουν ότι παλαιοτέρα υπήρχαν λεωφορεία που ήταν μόνο για μετανάστες. Τι έγινε και σταμάτησαν αυτά τα δρομολόγια αναρωτιούνται.

Αυτή η κατάσταση του αίσχους πρέπει να σταματήσει. Είναι αδιανόητο να ταλαιπωρούνται άνθρωποι εξαιτίας της αδιαφορίας εκείνων που είναι ταγμένοι να υπηρετούν τον πολίτη.

Τοπική και Περιφερειακή αυτοδιοίκηση, ΟΣΕΘ, Υπουργείου Μεταφέρων και κάθε αρμόδιος, να δουν το θέμα με σοβαρότητα και να δώσουν λύση. Ο κάθε πολίτης θέλει και υποχρεούται η πολιτεία να του προσφέρει ανθρώπινες συνθήκες μετακίνησης.

Θα επανέλθουμε.

Χρήστος Γιαννακίδης
emvolimanea.blogspot.com