Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Κάτοικος της Νυμφόπετρας: Στα 94 του χρόνια προκαλεί θαυμασμό με τις δραστηριότητές του.


Σάββατο ώρα 09:30 το πρωί και το θερμόμετρο δείχνει 34 βαθμούς κελσίου. Για άλλους οι συνθήκες να περιορίζουν τις δραστηριότητες τους και για άλλους να είναι μια συνηθισμένη ημέρα αρχής δραστηριοτήτων.

Στην δεύτερη κατηγορία κατατάσσεται και ο κ. Γιώργος Μπακιρτζής κάτοικος Νυμφόπετρας, ο οποίος παρά τα 94 χρόνια του και μη λογαριάζοντας καύσωνες, εξακολουθεί και δραστηριοποιείται εντατικά με την αμπελοκαλλιέργεια και την παραγωγή προϊόντων αποστάγματος.

Τον συναντήσαμε την ώρα που μετέβαινε με το μικρό του ελκυστήρα στα κτήματα του όπως συνηθίζει καθημερινά εδώ και χρόνια. « Δεν μπορώ να κάθομαι. Αφού είμαι καλά γιατί να μην εργάζομαι;» μας είπε. Ο κ. Μπακιρτζής για πολλά χρόνια ήταν ο ταξιτζής του χωριού, παράλληλα δραστηριοποιούνταν και στις αγροτικές καλλιέργειες.

Δεν παρέλειψε, στα λίγα λεπτά της συνάντησής μας, να μας εκφράσει τις ευχαριστίες του για την έκδοση του βιβλίου με την ιστορία του χωριού. « Με συγκίνησε πολύ το βιβλίο σου. Είσαι άξιος συγχαρητήριων» Εμείς, του απαντήσαμε, ευχαριστούμε όλους εσάς που με τις αφηγήσεις σας μας δώσατε την δυνατότητα να καταγράψουμε σημαντικά ιστορικά γεγονότα του χωριού μας. Ήταν χρέος μας, προς εκείνους που έφυγαν, σε εκείνους που μένουν και στις μελλοντικές γενιές.

Να είσαι πάντα καλά κ. Γιώργο.

Χρήστος Γιαννακίδης
emvolimanea.blogspot.com

Αύριο θα δημοσιεύσουμε μια ακόμη άγνωστη τοποθεσία της  Νυμφόπετρας που θα συζητηθεί