Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Νυμφόπετρα: Εικόνες από το οδοιπορικό μας στο Καστρί.


Ήταν καλοκαίρι του 2007 όταν τρεις κάτοικοι της Νυμφόπετρας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οδοιπορικό και να γνωρίσουν από κοντά το κτίσμα που ονομάζεται καστρί και που βρίσκεται σε λόφο, λίγες εκατοντάδες μέτρα βόρεια της παλιάς Νυμφόπετρας.

Την ομάδα των οδοιπόρων την αποτελούσαν, ο γράφων Χρήστος Γιαννακίδης, ο Ιερέας της Νυμφόπετρας Κωνσταντίνος Σαμουηλίδης και ο Βασίλης Κωνσταντινίδης. Αφού εφοδιαστήκαμε με τα απαραίτητα εφόδια, νερό, κολατσιό, ξεκινήσαμε πρωί –πρωί με την δροσιά για την ανάβαση μας. Αφήσαμε το αυτοκίνητο στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και ανηφορήσαμε με πεζοπορία στο προορισμό μας. 
Ξεκούραση...

Η ανάβαση δεν ήταν καθόλου εύκολη. Το δύσβατο του λόφου από θάμνους και πανύψηλα πουρνάρια μας έκανε πολλές φόρες να αναρωτηθούμε, θα φτάσουμε και θα εκπληρώσουμε το σκοπό μας; Η θέληση μας ήταν μεγάλη. Παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες καταφέραμε και φτάσαμε στην κορυφή του λόφου με τα τείχη να το περιστοιχίζουν. 

Η εικόνα ήταν ανεπανάληπτη. Η ικανοποίηση μας ήταν μεγάλη. Τα τείχη ήταν πράγματι εντυπωσιακά. Ήταν δύσκολο να περιδιαβούμε όλη την περιοχή. Ο κίνδυνος ήταν μεγάλος για την σωματική μας ακεραιότητα.

Ο Βασίλης Κωνσταντινίδης το επιχείρησε. Περπάτησε πάνω στο φάρδη τοιχίο για λίγο. Τον προτρέψαμε να κατέβει, ήταν πολύ μεγάλος ο κίνδυνος ατυχήματος. Κατέβηκε. Όλοι η περιοχή ήταν καλυμμένη με μεγάλα πουρνάρια. Περπατήσαμε στο καστρί και αυτό μας ικανοποίησε ιδιαιτέρα. 
Η ικανοποίηση έκδηλη

Επιστρέψαμε στη βάση μας. Η επιθυμία μας εκπληρώθηκε.

Ένας από τους συνοδοιπόρους εκείνης της αποστολής μας σήμερα δεν βρίσκεται μαζί μας. Ο Ιερέας Κωνσταντίνος Σαμουηλίδης έφυγε από την ζωή τον περασμένο Μάιο. Θα τον θυμόμαστε πάντα.

Τον προσεχή Σεπτέμβριο και αφού το επιτρέψουν η καιρικές συνθήκες θα οργανώσουμε νέα αποστολή. Ήδη δήλωσε συμμέτοχη ο κ. Παναγιώτης Κοκτσίδης.

Δείτε εικόνες.

Χρήστος Γιαννακίδης
emvolimanea.blogspot.com