Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Ατραξιόν οι φωλιές των πελαργών στη Νυμφόπετρα

Εποχούμενοι οδηγοί που διέρχονται τον κεντρικό δρόμο της Νυμφόπετρας μένουν εντυπωσιασμένοι από τον μεγάλο αριθμό φωλιών πελαργών στις κολώνες της ΔΕΗ, σταματούν και φωτογραφίζουν το μοναδικό σκηνικό.

 Φέτος λένε οι κάτοικοι έχει αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των μελών των πελαργών ανά φώλια. Ταυτόχρονα έχουν αυξηθεί και τα προβλήματα που δημιουργούν στους δρόμους όπου υπάρχουν φωλιές από τα απορρίμματα που πέφτουν στο έδαφος, δημιουργώντας αποκρουστική εικόνα. Για την λύση του προβλήματος, ο γράφων πρότεινε την δημιουργία ενός είδους ανάποδων «ομπρελών» κάτι που ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Γεώργιος Δαμιανού θεώρησε σωστή την πρόταση και όπως μας είπε θα την μεταφέρει στον φορέα διαχείρισης των λιμνών Βόλβης –Κορώνειας.
Είναι μια αποκρουστική εικόνα που πρέπει να αλλάξει άμεσα.

Όπως γράψαμε και σε σχετικό προηγούμενο σημείωμα μας, οι φωλιές με τους πελαργούς θα μπορούσαν να γίνουν πόλος έλξης για του φυσιολάτρες.

Όπως μας ενημέρωσε κάτοικος της Νυμφόπετρας οι φωλιές δεν είναι μόνο αυτές που υπάρχουν στον κεντρικό δρόμο αλλά και σε όλο το χωριό με τον αριθμό να ξεπέρνα της 20.

Σ.Σ: Τα θέματα που αναρτούμε, οι νέοι της Νυμφόπετρας να τα κοινοποιούν προκειμένου να γίνουν ευρύτερα γνωστά. Επίσης πρωτίνουμε  να γίνει μια ομάδα κίνησης πολτών με σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας του τόπου. Υπάρχουν τοπόσημα άγνωστα στους πολλούς που μπορούν να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν. Όπως σε πολλούς άγνωστη είναι η υπάρχουσα τοποθεσία του βωμού της θεότητας των Σλάβων Περούν, το καστρί, και ο λόφος όπου όπως πιθανολογείται βρίσκεται ο τάφος του τραγικού της αρχαιότητας Ευριπίδη

Επίσης να γίνουν αιτήματα φιλίας  στο  www.facebook.com/giannakidis.xristos/  Ώστε να έχετε άμεση ενημέρωση  για θέματα που αφορούν το χωριό

Χρήστος Γιαννακίδης
emvolimanea.blogspot.com