Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Βρέθηκε νεκρός μέσα σε πλημμυρισμένο υπόγειο

Νεκρός μέσα σε υπόγειο ανεγειρόμενης οικοδομής στην οδό Γιαννιτσών βρέθηκε χθες το μεσημέρι άγνωστος άνδρας.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Το υπόγειο ήταν πλημμυρισμένο από νερά της βροχής. Από τα πρώτα στοιχεία η αστυνομία έχει απομακρυνθεί από το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, ωστόσο αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας, που θα γίνει αύριο και θα κρίνει τις περαιτέρω έρευνες.
Το πτώμα του άτυχου άνδρα είδε περαστικός και ειδοποίησε την αστυνομία. Ο νεκρός είχε καλυφθεί σχεδόν ολόκληρος από νερά που κατέληξαν στο υπόγειο της οικοδομής από τις πρόσφατες νεροποντές. Από τη μακροσκοπική εξέταση και παρότι ήταν σε σήψη, δεν προέκυψαν στοιχεία που να οδηγούν σε εγκληματική ενέργεια, όπως βεβαίωσε αστυνομικός της ασφάλειας στη «Μ», και γι’ αυτό σε πρώτη φάση η δικογραφία σχηματίστηκε από το αρμόδιο τμήμα τάξης. Ωστόσο σήμερα αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση για να οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα και να κριθεί αν η περίπτωση χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.
Η ταυτότητα του νεκρού μέχρι χθες το βράδυ δεν ήταν γνωστή στις διωκτικές αρχές. Δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να πρόκειται για άστεγο ο οποίος έβρισκε καταφύγιο στο υπόγειο της οικοδομής και αφού έχασε τη ζωή του να καλύφθηκε το σώμα του από τα νερά. Επίσης εξετάστηκε το ενδεχόμενο να πρόκειται για αλλοδαπό επαίτη, απ’ αυτούς που βρίσκουν καταφύγιο τις νύχτες σε ανεγειρόμενες οικοδομές ή εγκαταλειμμένα παλιά σπίτια του κέντρου. Πάντως ο θάνατός του από την πρώτη εξέταση προσδιορίστηκε ότι επήλθε προ πενθημέρου.

Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
Οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν για τον εντοπισμό του νεκρού λίγο πριν τις 10.30 χθες το πρωί. Ωστόσο για την ανάσυρση του πτώματος, λόγω του μεγάλου όγκου ομβρίων υδάτων στο υπόγειο, χρειάστηκε να ζητηθεί η βοήθεια της πυροσβεστικής, που κλήθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και έστησε επιχείρηση μεταφοράς της σορού του άγνωστου άνδρα.
Σήμερα πρόκειται να διενεργηθεί νεκροτομή για να προσδιοριστούν τα ακριβή αίτια θανάτου, καθώς η σορός δεν φέρει εμφανή χτυπήματα. Παράλληλα η αστυνομία ερευνά μέσω αποτυπωμάτων και μαρτυριών τον εντοπισμό της ταυτότητας του θανόντος.