Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΣΙΒΗΡΙΑ. Πιστός σκύλος περιμένει το νεκρό αφεντικό του έξω από το νοσοκομείο

Ένα θλιμμένο σκυλάκι που περιμένει μάταια σε ένα νοσοκομείο για τον αγαπημένη του ιδιοκτήτη, που πέθανε, έχει γίνει η απάντηση της Ρωσίας στην συγκινητική ιστορία του σκωτσέζο «Greyfriars Bobby» που στεκόταν καρτερικά δίπλα στον τάφο του ιδιοκτήτη του επί 14 χρόνια.

Η Μάσα περιμένει καρτερικά στην είσοδο του νοσοκομείου. Πηγή: The Siberian Times

Η Μάσα, επιστρέφει κάθε μέρα στο νοσοκομείο της Σιβηρίας, αναζητώντας τον αφέντη της που πέθανε πέρυσι. Η περίπτωση αυτή θυμίζει έντονα το πιστό τεριέ, που έγινε γνωστό ως Greyfriars Bobby, επειδή αρνούνταν να εγκαταλείψει τον τάφο του Σκωτσέζου ιδιοκτήτη του επί 14 χρόνια.

Η Μάσα, σεστην προκειμένη περίπτωση, έχει γίνει δημοφιλής και πολύ αγαπητή στο νοσοκομείο Νοβοσιμπίρισκ, όπου οι ασθενείς και το προσωπικό κάνουν ότι μπορούν για να έχει ένα ζεστό κρεβάτι και φαγητό να φάει. Οι γιατροί ελπίζουν πως κάποιος θα την λυπηθεί και θα της προσφέρει ένα νέο σπίτι.

«Βλέπεις τα μάτια της, πόσο θλιμμένα είναι- δεν λάμπουν όπως όταν ένας σκύλος είναι ευτυχισμένος» δήλωσε ο γιατρός Βλαντιμίρ Μπεσπαλόφ στους Times της Σιβηρίας. «Δεν υπάρχει κάποιο φάρμακο γι' αυτήν, ελπίζουμε όμως πως η Μάσα θα βρει σύντομα έναν άλλο ιδιοκτήτη. Μια μέρα, και ελπίζουμε να έρθει σύντομα, η Μάσα μας θα εμπιστευτεί κάποιον».

Η Μάσα, που μοιάζει με γερμανικό κυνηγετικό, έρχεται στην υποδοχή του νοσοκομείου κάθε μέρα από την εισαγωγή του ιδιοκτήτη της, πριν από δύο χρόνια.

Ο ηλικιωμένος άνδρας, από την πόλη Dvurechie, αρρώστησε ξαφνικά και πήγε στο νοσοκομείο με το σκύλο του. Όσο νοσηλευόταν, η Μάσα ήταν ο μόνος επισκέπτης του. Τη νύχτα επέστρεφε για να φυλά το σπίτι από τους εισβολείς και κάθε πρωί βρισκόταν στο πλάι του ιδιοκτήτη του. Κάτι που κάνει από τότε.

Μια νοσοκόμα δήλωσε πως μια οικογένεια προσπάθησε να την υιοθετήσει. Την πήραν στο σπίτι τους Παρασκευή βράδυ και στις 3 το πρωί επέστρεψε στο νοσοκομείο. «Δε νομίζω πως θα φύγει ποτέ από εδώ».

Η συγκινητική αυτή ιστορία θυμίζει πολύ εκείνη του Greyfriars Bobby. Όταν ο ιδιοκτήτης του σκύλου, ο αστυφύλακας Τζον Γκρέι πέθανε το 1858 θάφτηκε χωρίς ταφόπλακα στο Greyfriars Kirk, ωστόσο το κατοικίδιό του κατάφερε να βρει το σημείο όπου ήταν θαμμένος και έμεινε εκεί να τον φυλά, εγκαταλείποντάς τον μόνο για να βρει φαγητό.

Παρέμεινε εκεί μέχρι το θάνατό του το 1872. Ένα σιντριβάνι από γρανίτη και ένα άγαλμα προς τιμήν του στήθηκαν στο σημείο εκείνο μετά από ανάθεση μιας κόμισσας, ενώ η ζωή και ο θάνατός του τιμήθηκαν τόσο σε βιβλία όσο και σε ταινίες όπως αυτή από την Walt Disney το 1961.

Πηγή: Daily Mail