Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Ο άγνωστος Κιμ Γιονγκ Ουν: ο άνθρωπος που τον μεγάλωσε, αποκαλύπτει

Αμερικανοθρεμμένος, λάτρης της βότκα και του τσιγάρου είναι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Το άγνωστο πρόσωπο του ανθρώπου που έχει χαρακτηριστεί σαδιστής τύραννος αποκαλύπτει ένας άνθρωπος που τον έζησε από παιδί.

Ο Κέντζι Φουτζιμότο ήταν ο μάγειρας του πατέρα του νυν ηγέτη της Πιονγιανγκ, Κιμ Γιονγκ Ίλ και έζησε από κοντά τον Ουν επί τουλάχιστον 10 χρόνια, πριν αποδράσει στη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με τον Φουτζιμότο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν μεγάλωσε μέσα στην πολυτέλεια και ήταν παθιασμένος με το Χόλιγουντ, γράφει η Daily Mail. Ο Φουτζιμότο θυμάται ένα παιδί που έμαθε να οδηγεί τη Mercedes του μόλις στα επτά του χρόνια, που τα αγαπημένα του παιχνίδια ήταν ο Super Mario και το Tetris, που κατέβαζε... μπουκάλια βότκα (τώρα που μεγάλωσε προτιμά το Μπορντό, αγαπημένο κρασί του πατέρα του) και κάπνιζε σαν καμινάδα!
Click4more: Έτσι βασανίζουν τους φυλακισμένους στην Β. Κορέα. Ο 66χρονος σήμερα Φουτζιμότο πέρασε μια 10ετία ως επικεφαλής σεφ και έμπιστος του Κιμ Γιονγκ Ίλ πριν αποδράσει στη Νότια Κορέα το 2001. Δεν ήταν όμως μόνο μάγειρας, είχε και μια δεύτερη "δουλειά", να παίζει τον φίλο του νεαρού Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Ήμουν σαν νταντά του» λέει ο Φουτζιμότο. «Ήμουν το πιο κοντινό του πρόσωπο όταν ήταν μικρός, τον ένιωθα σαν παιδί μου», λέει ο 66χρονος που ανέλαβε τη... φροντίδα του μικρότερου γιου του τότε ηγέτη της Βόρειας Κορέας απ’ όταν ήταν έξι ετών.

Έπαιζαν μαζί, έτρωγαν μαζί, κοιμόντουσαν στο ίδιο κρεββάτι, εκτός από τις μέρες που ο Φουτζιμότο έλειπε στο εξωτερικό για να φέρει στην Πιονγιάνγκ εξωτικές γεύσεις.


Το δωμάτιο του Κιμ τεράστιο. «Είχε παντού τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα και τραπέζι μπιλιάρδου». Γενικώς, το σπίτι του ηγέτη ήταν... χολιγουντιανών προδιαγραφών με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, αίθουσα κινηματογράφου και γυμναστήριο.

Σε ηλικία επτά ετών, ο Κιμ έμαθε να οδηγεί. Το πρώτο αυτοκίνητο που πήρε ήταν μάρκας Μερσέντες κι από τότε μόνο τέτοια έχει. «Πρέπει να έχει περισσότερα από 10 τώρα», λέει ο Φουτζιμότο. Φυσικά, όλα είναι αλεξίσφαιρα.
Το αγαπημένο του ποτό ήταν η βότκα αλλά τώρα πίνει μόνο κόκκινο κρασίΟ Φουτζιμότο μίλησε για τον οξύθυμο χαρακτήρα του Κιμ, που ποτέ δεν ήθελε να χάνει ή να του φέρονται σαν παιδί.

Όπως και στον πατέρα του, του άρεσαν οι ταινίες του Τζέιμς Μποντ και του Κλιντ Ίστγουντ.

Ακόμη και τώρα, ο Κιμ δε χάνει αγώνα του ΝΒΑ. Ο Μάικλ Τζόρνταν και ο Ντένις Ρόντμαν (ο οποίος τώρα είναι φίλος του) ήταν τα είδωλά του.

Άρχισε το κάπνισμα στα 14 αλλά το κράτησε κρυφό τους γονείς του. Το είπε όμως στον Φουτζιμότο, τον οποίο συχνά ξυπνούσε στις 3 τα ξημερώματα για να ζητήσει τσιγάρο!

Newsit.gr