Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

«Επανεξέταση του λουτρικού επιδόματος»

Επανεξέταση των κριτηρίων με τα οποία χορηγείται το λουτρικό επίδομα και τοποθέτηση ιατρικού προσωπικού στις λουτροπόλεις ζητά από τον ΕΟΠΥΥ ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας.
 Το δ.σ. του Συλλόγου με επιστολή του στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι «ο τρόπος που δόθηκε το λουτρικό επίδομα την περσινή χρονιά και οι προϋποθέσεις που έθετε ο ΕΟΠΥΥ για να δοθεί προς τους ασφαλισμένους δημιούργησαν προβλήματα στους ασφαλισμένους και τις ελληνικές λουτροπόλεις». Με την επανεξέταση των κριτηρίων, τονίζει το δ.σ. «θα διευκολύνει τους ασφαλισμένους, οι οποίοι την περασμένη χρονιά αντιμετώπισαν πολύ μεγάλο πρόβλημα με τις διαδικασίες χορήγησης».

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας προτείνει οι επιτροπές που θα εξετάζουν τα αιτήματα των ασφαλισμένων: 1. Να εξετάζουν εάν η υγεία του ασφαλισμένου χρήζει ιαματικών λουτρών. 2. Να ληφθεί σοβαρά η οικονομική κατάσταση του κάθε ασφαλισμένου που θέλει να κάνει τα μπάνια του. Οι ελληνικές λουτροπόλεις, τονίζει ο σύλλογος, δεν είναι νοσοκομεία που μπορούν να λύσουν βαριά νοσήματα, αλλά προσφέρουν ευεξία και πρόληψη νοσημάτων. «Εδώ και χρόνια επισημαίνουμε ότι ο θεραπευτικός μας τουρισμός πρέπει να υποστηριχθεί και να αποτελέσει ένα από τα οχήματα της τουριστικής αναβάθμισης. Στόχος του συλλόγου μας και άλλων φορέων είναι να ενισχυθεί ο ιαματικός τουρισμός και πρέπει και ο ΕΟΠΥΥ να συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση», όπως αναφέρεται στην επιστολή, με την οποία τονίζεται ακόμη η ανάγκη όλες οι λουτροπόλεις να είναι στελεχωμένες με ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, καθώς «σε μερικές λουτροπόλεις χάσαμε συνανθρώπους μας εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού προσωπικού, που θα γνωμάτευέ εάν ο λουόμενος έπρεπε να κάνει λουτρά ή όχι».
"Μ"