Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Παγκόσμια ταξιδιωτικά ρεκόρ

Παγκόσμια ταξιδιωτικά ρεκόρΓια μερικούς ανθρώπους δεν είναι αρκετό το να γνωρίσουν
 μόνο τον κόσμο. Κάποιοι αισθάνονται την υποχρέωση να δουν τον κόσμο με πιο γρήγορο, παράξενο ή πιο τρελό τρόπο.Ο Αυστριακός Felix Baumgartner έσπασε τρία παγκόσμια ρεκόρ με την πρόσφατη ελεύθερη πτώση του από 24 μίλια πάνω από τη Γη.
Με απεριόριστο χρόνο και χρήμα, κάποιος θα μπορούσε θεωρητικά να σπάσει οποιοδήποτε παγκόσμιο ρεκόρ ταξιδιού, αλλά τι γίνεται με τους υπόλοιπους από εμάς;

Εδώ είναι μερικά καλά τεκμηριωμένα παγκόσμια ρεκόρ ταξιδιού, που ο καθένας με την κατάλληλη αποφασιστικότητα και με λίγη δόση τρέλας θα μπορούσε να σπάσει.
Η πρόκληση του μετρό (Challenge Tube)
Το μόνο που πραγματικά χρειάζεται εδώ είναι η εμμονή σε οργανωτικές ικανότητες, η άνω του μέσου όρου αντοχή στο τρέξιμο και λίγη τύχη. Ο στόχος του Challenge Tube είναι απλός: επισκεφθείτε όλους τους σταθμούς μετρο, στο δίκτυο του υπόγειου σιδηρόδρομου του Λονδίνου, στο συντομότερο χρονικό διάστημα.
Το σημαντικότερο, που αποδεικνύει γιατί η αντοχή στο τρέξιμο είναι σημαντική, είναι ότι ο μόνος επιτρεπόμενος τρόπος μετάβασης από τον ένα σταθμό στον άλλο είναι το περπάτημα ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δεν επιτρέπεται η χρήση ποδηλάτου ή αυτοκινήτου. Το σημερινό ρεκόρ ανέρχεται στις 16 ώρες, 29 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα και πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαΐου 2011 από τον Andi James και τον Steve Wilson.

Μεγαλύτερη διανυθείσα απόσταση σε ένα σκούτερ σε 24 ώρες

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Νοικιάστε ένα σκούτερ, πάρτε μαζί σας μια τσάντα με φαγητό και νερό και ανεβείτε στην κορυφή του ψηλότερου βουνού. Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε, πατήστε το χρονόμετρο.
Προς το παρόν, το ρεκόρ κατέχουν τα αδέλφια Jason Chalmers και Tamlyn Locke, που ο καθένας οδήγησε με ένα PGO X-Hot 125cc σκούτερ από το Γιοχάνεσμπουργκ στη Νότια Αφρική μέχρι το Majtiesfontein στο Western Cape, μια απόσταση 1.176,9 χιλιόμετρων. Αντιμετώπισαν πολλά τεχνικά προβλήματα, έτσι αυτό το ρεκόρ είναι σίγουρα σε κίνδυνο με έναν πιο προσεκτικό προγραμματισμό.
Μεγαλύτερη διανυθείσα απόσταση με το τρένο σε 24 ώρες
Αν το ταξίδι με ένα σκούτερ, σε χαμηλές ταχύτητες για 24 ώρες, σας φαίνεται υπερβολικά φιλόδοξο, αυτό το ρεκόρ είναι μάλλον καταλληλότερο για εσάς. Το ρεκόρ κατέχει σήμερα ο Brian Stine, που διένυσε 2.969,5 χιλιόμετρα, χρησιμοποιώντας μια σειρά από τρένα και υπερταχείες μεταξύ των περιοχώνTeshio-Nakagawa και Kagoshima- Chuo, στην Ιαπωνία. Ο κύριος περιοριστικός παράγοντας για αυτό το ταξίδι είναι ότι δεν έχετε την άδεια να επαναλάβετε οποιοδήποτε τμήμα της διαδρομής, έτσι το να επιλέξετε μια μεγάλη χώρα με σιδηροδρομικές γραμμές υψηλής ταχύτητας είναι το κλειδί της επιτυχίας.
Παρακολουθείστε το μεγαλύτερο πρωτοχρονιάτικο πάρτυ
Το καλύτερο σε αυτή την πρόκληση είναι ότι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμμετάσχετε στο πάρτυ και να περάσετε καλά. Το σημερινό ρεκόρ σημειώθηκε την 1η Ιανουαρίου του 2008 στην παραλία Copacabana στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία. Υπολογίζεται ότι πάνω από τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν τις εορταστικές εκδηλώσεις, που περιελάμβαναν μια επίδειξη πυροτεχνημάτων που διήρκεσε περίπου 20 λεπτά. Ενημερώστε μας αν αποφασίσετε να διοργανώσετε ένα τέτοιο πάρτυ. Θα έρθουμε σίγουρα.
Ταχύτερος χρόνος για να μπείτε σε μια βαλίτσα
Για ορισμένους μικρόσωμους και ευλίγιστους ανθρώπους, το αστείο “πάρε με μαζί στο ταξίδι, θα μπω στη βαλίτσα” δεν είναι εντελώς απίθανo. H ακροβάτης Leslie Tipton, όχι μόνο χωράει σε μια βαλίτσα, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να μπει σε αυτήν πολύ γρήγορα. Κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ για το γρηγορότερο χρόνο που χρειάζεται κάποιος να μπει σε μια βαλίτσα και να κλείσει το φερμουάρ, πράγμα που έκανε σε 5,43 δευτερόλεπτα.
Γρηγορότερη ποδηλασία σε ολόκληρο τον Καναδά
Πολλά ρεκόρ αντοχής απαιτούν καλή φυσική κατάσταση, χρόνια σχεδιασμού και εταιρικές χορηγίες, αλλά αυτό το συγκεκριμένο είναι για κάποιον που έχει ένα ανώτερο επίπεδο φυσικής κατάστασης και πολύ ελεύθερο χρόνο.
Ο Cornel Dobrin κατέχει το ρεκόρ, ποδηλατώντας για περίπου 7.200 χιλιόμετρα από το English Bay στο Βανκούβερ προς τον St. John, στο Newfoundland σε 24 ημέρες. Αυτό αντιστοιχεί κατά μέσο όρο σε περίπου 290 χιλιόμετρα την ημέρα. Σύμφωνα με τον Dobrin, η μοναξιά και ο καιρός ήταν τα χειρότερα σημεία, που έπρεπε να αντιμετωπίσει, άρα πάρτε μαζί τους φίλους σας και ετοιμαστείτε να βραχείτε.
news.gr