Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ περνάει υπαρξιακή κρίση


«Στους υπολογισμούς μου για τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης πάντα βάζω στην εξίσωση την Κύπρο», δήλωσε ο Μίμης Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» , ο οποίος εξήγησε πως συνδέεται το «νησί της Αφροδίτης» με την ελληνική κρίση.

 «Η σκέψη ότι η Κύπρος θα μείνει έκθετη σε κινδύνους απρόβλεπτους, αν η Ελλάδα καταρρεύσει και φύγει από το ευρώ, μας αναγκάζει να είμαστε πιο προσεκτικοί και συντηρητικοί», υπογραμμίζει αρχικά ο ανεξάρτητος βουλευτής και συμπληρώνει: «Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση για κάθε είδους προβοκάτσιες με πολιτική στόχευση, καθώς η Κύπρος συζητά την προσφυγή της στον Μηχανισμό Στήριξης».
 Ο  Ανδρουλάκης εκτιμά ότι έχουν γίνει μεγάλα σφάλματα και από την Ελλάδα και από την Ευρώπη, τα οποία χαρακτηρίζει «καταλυτικά» και δηλώνει ότι «οι Γερμανοί θα χάσουν τα λεφτά τους, αν δεν βοηθήσουν την Ελλάδα να μπει σε ανάκαμψη».
 Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι «περνά υπαρξιακή κρίση και αναγκαστικά θα μπει σε μια ριζική επανίδρυση».