Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Το σχέδιο Καραχάλιου για το “εθνικό comeback”



Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Νίκος Καραχάλιος θα κηρύξει και… επίσημα την κούρσα ταχύτητας αλλά και συνάμα αντοχής που θα πρέπει να αγκαλιάσει η Ελλάδα, ώστε να αφήσει πίσω της την εθνική κρίση των τελευταίων δυο ετών, και να βάλει τα θεμέλια για ένα “εθνικό comeback “, που δεν μπορεί πλέον να αργήσει άλλο.

Ο άλλοτε Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, που βρέθηκε επί σειρά ετών στο πλευρό του Κώστα Καραμανλή και σήμερα είναι δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά, διατηρεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της “επικοινωνιακής αυτάρκειας”. Λόγω της μεγάλης εμπειρίας του από καμπάνιες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, έχει την άνεση να συνθέτει και να οπτικοποιεί ο ίδιος στρατηγικά πλάνα, όπως έκανε πριν από δυο εβδομάδες, παρουσιάζοντας δίπλα στην Όλγα Κεφαλογιάννη, το σχέδιο για την εθνική στρατηγική ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού.
“Re-branding” και… “re-thinking” λοιπόν. Για μια Ελλάδα η οποία έχασε χρόνο, αυτοπαγιδεύτηκε, έμπλεξε στα αδιέξοδα όσων ακόμη και σήμερα συνεχίζουν να βάζουν τον εαυτό τους πάνω από τη χώρα. Πάνω από το εθνικό καλό και τη συλλογική ευημερία του τόπου και της κοινωνίας.
Μια προσπάθεια η οποία αποτελεί ουσιαστικά τον πρόλογο της “Νέας Ελλάδας”, όπως την έχει σκεφτεί ο Αντώνης Σαμαράς. Με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κεντρικό πρωταγωνιστή.