Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Η “Φλόγα” τρέχει στον Μαραθώνιο



Μια κίνηση απλή και ανθρώπινη, που όμως “λέει” πολλά. Και μας θυμίζει ακόμη περισσότερα. Περίπου 70 εθελοντές τρέχουν σήμερα στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Φλόγα”.

Οι εθελοντές, με τη συμμετοχή τους στέλνουν ένα μήνυμα αγάπγς και συμπαράστασης στα παιδιά που νοσηλεύονται στις ογκολογικές κλινικές των παιδιατρικών νοσοκομείων, καθώς και στους γονείς τους, οι οποίοι περνούν τον προσωπικό Γολγοθά τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η “Φλόγα”  ιδρύθηκε το 1982 από γονείς παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια και μέχρι σήμερα έχει αναπτύξει ένα πλέγμα δράσεων σε συνεργασία με Ογκολογικές Κλινικές των Παιδιατρικών Νοσοκομείων της Αθήνας.
Δίπλα στα νοσοκομεία “Παίδων” η “Φλόγα” διατηρεί ξενώνα με 35 δωμάτια και μικρά διαμερίσματα, όπου φιλοξενούνται δωρεάν παιδιά από την περιφέρεια, για όσο διάστημα υποβάλλονται σε θεραπεία στην Αθήνα, μαζί με τους γονείς τους. Ο ξενώνας έχει ακόμη σχολείο, ενώ παρέχεται ψυχολογική και ψυχαγωγική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό, υπό την καθοδήγηση των θεραπόντων ιατρών.
Σήμερα, έξω από το Καλλιμάρμαρο θα υπάρχει περίπτερο της “Φλόγας”, όπου όποιος το επιθυμεί θα μπορεί να συγκεντρώσει πληροφορίες για το έργο του Συλλόγου, και το πως μπορεί και εκείνος να βοηθήσει.