Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Έκλεβαν επί πέντε χρόνια φορτηγά απ’ όλη την Ελλάδα!

Δεκάδες κλοπές οχημάτων, στην πλειοψηφία τους φορτηγών, αναμένεται να εξιχνιαστούν μετά την εξάρθρωση της τετραμελούς σπείρας που τα άρπαζε την τελευταία πενταετία από ολόκληρη την Ελλάδα!
Μέχρι στιγμής έχουν διαλευκανθεί μόλις επτά κλοπές, αλλά τα δεκάδες μέρη αυτοκινήτων που βρέθηκαν θα ανεβάσουν κατακόρυφα τον αριθμό τους.
Πίσω από τις κλοπές κρύβονταν τρεις άνδρες ηλικίας 38, 22 και 26 από τα Τρίκαλα και ένας 35χρονος από τη Λάρισα, οι οποίοι δρούσαν σε διάφορες περιοχές της χώρας από το 2007. Τα αυτοκίνητα που έκλεβαν, τα μετέφεραν στη μάντρα εμπορίας μεταχειρισμένων ανταλλακτικών του 38χρονου στα Τρίκαλα, όπου τα αποσυναρμολογούνταν και τοποθετούσαν τα εξαρτήματά τους σε τρακαρισμένα ίδιας μάρκας ή τα πωλούσαν ως ανταλλακτικά.
Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Τρικάλων κατέσχεσαν στη μάντρα και το συνεργείο του «εγκέφαλου» της σπείρας 40 κουβούκλια από Ι.Χ. φορτηγά με σβησμένους τους αριθμούς πλαισίο, 26 κινητήρες οχημάτων διαφόρων τύπων, τρία σασί Ι.Χ. φορτηγών εκ των οποίων το ένα έφερε παραποιημένο αριθμό πλαισίου, 18 καρότσες Ι.Χ. φορτηγών, μεγάλο αριθμό ανταλλακτικών και εξαρτημάτων, πλήθος από φιάλες οξυγόνου, τροχούς κοπής μετάλλων και άλλα εργαλεία που χρησιμοποιούνταν για την αποσυναρμολόγηση των εξαρτημάτων και την παραποίηση των χαρακτηριστικών των οχημάτων!
Ως τώρα έχουν εξιχνιαστεί οι κλοπές επτά φορτηγών που έγιναν από το 2007 ως πρόσφατα στη Χαλκίδα, τη Λαμία, τους Σοφάδες Καρδίτσας, το Βόλο, το Αμπελοχώρι Θεσσαλονίκης και την Ιερισσό Χαλκιδικής. Οι τέσσερις δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία προωθήθηκε στον εισαγγελέα Τρικάλων, ενώ οι αστυνομικοί καλούν όσους έχασαν τα οχήματά τους στο διάστημα της τελευθταίας πενταετίας να προσέλθουν στην Ασφάλεια Τρικάλων για αναγνώριση.

ProtoThema.gr