Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Τι θα κάνει η Ντόρα

Στην έμμεση πρόσκληση επιστροφής στη Νέα Δημοκρατία, που απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς προς τη Ντόρα Μπακογιάννη, με σχετική αποστροφή του στη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στην «Καθημερινή της Κυριακής», απάντησε άμεσα η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, μέσω δηλώσεών της στην εκπομπή «Κυριακή με Δράση», της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί πως η συγκεκριμένη πρόταση του Αντώνη Σαμαρά αφορά την ίδια, αλλά στελέχη όπως τον Γιώργο Συμπιλίδη, που πλήγωσαν στο παρελθόν κατά μοιραίο τρόπο τη Νέα Δημοκρατία, καθώς ήταν εκείνος που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993, ανοίγοντας τον δρόμο για την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.
Σημείωσε με έμφαση ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα κατέβει στις πρόωρες εκλογές αυτόνομα, και θα διεκδικήσει την είσοδό της στη Βουλή. Άφησε ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο να συμμετείχε μετεκλογικά σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, ακόμη και με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, εφόσον υπάρξει προγραμματική σύγκλιση των κομμάτων που θα συμφωνήσουν.