Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΤΕΦΑΑ ΣΕΡΡΩΝ Παύση καθηγητή για ένα χρόνο

Στο σπίτι του για ένα χρόνο θα καθίσει αναπληρωτής καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Σερρών, ύστερα από την ποινή της προσωρινής παύσης που του επέβαλε το Πειθαρχικό Συμβούλιο των μελών ΔΕΠ.

 Ο καθηγητής, που καταδικάστηκε και από το δικαστήριο, κατηγορήθηκε για εξύβριση σε βάρος συναδέλφου και εξαπάτηση της υπηρεσίας σχετικά με τα συγγράμματα. Η πειθαρχική αγωγή κατά του συγκεκριμένου καθηγητή είχε ασκηθεί από τον πρώην πρύτανη του ΑΠΘ, Αναστάσιο Μάνθο.
Όπως ανέφερε στο πόρισμά του το Πειθαρχικό Συμβούλιο των μελών ΔΕΠ, οι πράξεις και η συμπεριφορά του εγκαλούμενου καθηγητή «απάδει στην αξιοπρέπεια πανεπιστημιακού λειτουργού».
Οι κατηγορίες που βάρυναν τον καθηγητή του ΤΕΦΑΑ αφορούσαν τη βαριά εξύβριση σε βάρος συναδέλφου του και τη ψευδή μήνυση κατά του συγκεκριμένου συναδέλφου του (ότι δηλαδή ο τελευταίος χειροδίκησε σε βάρος του), αλλά και την κακή διαχείριση και εξαπάτηση της υπηρεσίας κατά τη διανομή των συγγραμμάτων του σε μη δικαιούμενους φοιτητές. Όπως επισημαίνεται στο πόρισμα, ο αριθμός για το ακαδημαϊκό έτος 2004-05 των φοιτητών που δικαιούνταν να λάβουν το συγκεκριμένο βιβλίο ανερχόταν σε 71, ωστόσο ο εν λόγω καθηγητής, που ήταν συγγραφέας του συγγράμματος, προέβη στην κατάρτιση πλαστών εγγράφων θέτοντας σε ονομαστική κατάσταση άλλους 29 φοιτητές/-τριες, την υπογραφή των οποίων είχε υποκλέψει. Από αυτήν του την πράξη αποκόμισε παράνομο περιουσιακό όφελος σε βάρος της περιουσίας του τμήματος 648 ευρώ. Για τις πράξεις του αυτές καταδικάσθηκε αρχικά από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών σε ποινή φυλακίσεως οκτώ μηνών για πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση και φυλάκιση άλλων οκτώ μηνών για απάτη κατ’ εξακολούθηση, ενώ το Εφετείο Θεσσαλονίκης μείωσε τη συνολική ποινή σε εννέα μήνες.
"Μακεδονία"