Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Νέες αιχμές από Παπουτσή

Στην προσπάθειά του να καταδείξει τη διαφορετική ατζέντα που κομίζει για το παρόν και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Χρήστος Παπουτσής επανήλθε σήμερα με δηλώσεις του στα σενάρια συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία, μετά τις εκλογές.

Στο πλαίσιο συνέντευξης την οποία παραχώρησε στον «Real Fm», ο πρώην πλέον υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος παραιτήθηκε προκειμένου να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ απέναντι στον αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Παπαδήμου, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος πιστεύει στην επιστροφή στις ιδεολογικές και πολιτικές ρίζες του ΠΑΣΟΚ, και αντιμάχεται εκείνους που επιχειρούν το ξερίζωμα του Κινήματος από την πολιτική ζωή του τόπου.
«Υπάρχει διακριτή πολιτική γραμμή από τη Νέα Δημοκρατία. Δεν μπορώ να διανοηθώ τους συναδέλφους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ή όλους τους υποψηφίους, να πηγαίνουμε στον κόσμο και να ζητούμε την ψήφο του για να κάνουμε τον κ. Σαμαρά πρωθυπουργό», σχολίασε με νόημα, για να συνεχίσει: «Υπάρχουν διαφορετικά προγράμματα πολιτικής και διαφορετική έκφραση, διαφορετική επιλογή για το ποιες κοινωνικές δυνάμεις εκφράζει ο καθένας. Εδώ δεν μιλάμε για μια εκλογική διαδικασία όπου εμφανίζεται ένα νέο πολιτικό μόρφωμα ή ένα εν δυνάμει νέο πολιτικό μόρφωμα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Δεν υπάρχει τέτοια διαδικασία. Υπάρχει το ΠΑΣΟΚ, με τις συγκεκριμένες πολιτικές και ιδεολογικές αρχές, και η Νέα Δημοκρατία με τις θέσεις και τις απόψεις της».
Ο Χρήστος Παπουτσής παραδέχτηκε ότι οι δημοσκοπήσεις είναι εξαιρετικά δυσμενείς για το ΠΑΣΟΚ, χωρίς ωστόσο να προδικάζουν και το τελικό αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών, ενώ σχολίασε με νόημα ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί μετάλλαξη, ή τουλάχιστον έχει δώσει αυτή την αίσθηση, κάτι το οποίο έχει κρατήσει τον κόσμο μακριά».