Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Παγοθραυστικό ή… Τιτανικός;

Δεν είναι πλέον υποκειμενική εκτίμηση. Είναι φανερό σε όλους. Όταν κάποιος θεωρείται αδύναμος ή περνά προς τα έξω την εικόνα του… «ακυβέρνητου καραβιού», στοχοποιείται και αποτελεί το εύκολο θύμα. Είναι αδιανόητο μάλιστα αυτό το …πλοίο που είναι πολύ κοντά στο να βουλιάξει, να προηγείται όλων των άλλων, ακόμα και κάποιων που θεωρούνται πιο «εξελιγμένα» και έχουν νεότερο καπετάνιο.
Βέβαια, στο χέρι του παλιού-καλού καπετάνιου είναι να κάνει τέτοιες βελτιώσεις, όσες του επιτρέπουν τα …μέσα που διαθέτει, ώστε τελικά να ξεπερνιόνται όλα τα «παγόβουνα». Ακόμα και να μετατρέψει το πλοίο του σε …παγοθραυστικό!
Ο Παναθηναϊκός απώλεσε την διαφορά των +5 και των +2 και πλέον βρίσκεται στο –1 από τον Ολυμπιακό. Οι πράσινοι πετώντας, πάλι, ένα ημίχρονο, έχασαν από τον ΠΑΟΚ στην έδρα που χρησιμοποιούν (Ο.Α.Κ.Α.) και που μέχρι χθες ήταν αήττητοι. Την τραγική εικόνα του τριφυλλιού, στο α΄ ημίχρονο, συμπλήρωσε η πολύ καλή εμφάνιση του Χαλκιά και του Σαλπιγγίδη (κόντρα στην «ερυθρόλευκη» παραφιλολογία) αλλά και η συμβολή του κ.Βοσκάκη και των βοηθών του.
Νωρίτερα, στο Ηράκλειο, ο κ.Παππάς και οι επόπτες του, είχαν καλύτερη συμπεριφορά προς τον φιλοξενούμενο Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες, σαφώς καλύτεροι του ΟΦΗ, ευννοήθηκαν από την λανθασμένη υπόδειξη του β΄ επόπτη στο ’44 (η μπάλα δεν είχε βγεί εκτός αγωνιστικού χώρου στο μπλοκάρισμα του Βεζυρίδη) και στη συνέχεια του κόρνερ, που κράτησε τις δύο ομάδες στην περιοχή των κρητικών, ο Χολέμπας με ένα άπιαστο σουτ οδήγησε την ομάδα του στα αποδυτήρια προηγούμενη στο σκορ.
Ο Φερέιρα και οι παίχτες του κρατούν ακόμη την υπόθεση τίτλος στα χέρια τους, αφού υποδέχονται τον Ολυμπιακό στο Ο.Α.Κ.Α. σε δύο αγωνιστικές. Ωστόσο το πάθος και η αναζήτηση της νίκης πρέπει να γίνει από τα πρώτα λεπτά, παρόλες τις …αναχαιτήσεις, εξωγενείς και μη. Την επόμενη εβδομάδα οι πράσινοι αντιμετωπίζουν την ΑΕΚ και κάθε άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης, πιθανόν να απωβεί καθοριστικό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ένα πρωτάθλημα που όλοι θέλουν να κρίνεται εντός αγωνιστικού χώρου αλλά τελικά, όταν και αν αυτό γίνεται, ακόμη και εκεί, κάποιοι δεν συμβιβάζονται. Είναι πολλά τα λεφτά!
Υ.Γ.: Η τιμωρία έδρας σε μια ομάδα, για επεισόδια, πρέπει να συμβαίνει όταν το ζητάει ο αντίπαλος; Όχι τίποτα άλλο, απλά επειδή ο Ολυμπιακός δεν κατήγγειλε κάτι για τα χθεσινά στο Γεντί Κουλέ! Λέτε επειδή τις επόμενες εβδομάδες πάει ο Παναθηναϊκός κάτω; Μπα,… δεν το πιστεύω!