Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ο Βενιζέλος ψάχνει σύνθημα

Μπορεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος να μην έχει αναλάβει ακόμη επίσημα τα ηνία του ΠΑΣΟΚ, κάτι που θα συμβεί μετά την τυπική ανακήρυξή του σε νέο Πρόεδρο του Κινήματος, από τις κάλπες που θα στηθούν σε ολόκληρη τη χώρα για την εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ, την Κυριακή 18 Μαρτίου, το στενό επιτελείο καθώς και οι πολιτικοί σύμμαχοί του ωστόσο, έχουν ξεκινήσει να επεξεργάζονται ήδη τα πρώτα, επόμενα στρατηγικά βήματα.

Η προσοχή όλων βέβαια στρέφεται στις εκλογές που έρχονται, και οι οποίες θα είναι οι πρώτες στις οποίες θα κριθεί η νέα ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου. Οι δημοσκοπήσεις στέλνουν εξαιρετικά δυσοίωνα μηνύματα για το ΠΑΣΟΚ, προβλέποντας ότι πολύ δύσκολα το Κίνημα θα καταφέρει να ξεπεράσει το ψυχολογικό αλλά και πολιτικά κρίσιμο ποσοστό του 20%.
Ήδη λοιπόν, το επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου επεξεργάζεται ιδέες και προτάσεις, ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση της κομματικής βάσης του Κινήματος στις εκλογές, και να επιδιωχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Έτσι ώστε την επομένη των εκλογών, το ΠΑΣΟΚ να δείχνει την εικόνα συντεταγμένου κόμματος, και να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για την ανασυγκρότησή του, ώστε να επιστρέψει σύντομα στην εξουσία.
Ένα από το ζητήματα αιχμής που απασχολούν τους συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι και το κεντρικό σύνθημα το οποίο θα επιλεγεί για την προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ. Ιδέες υπάρχουν πολλές, ακόμη όμως φαντάζει εξαιρετικά πρόωρη κάποια οριστική απόφαση.
Το βέβαιο είναι ότι το σύνθημα θα επιδιωχθεί να υπηρετεί πολιτικές και επικοινωνιακές στοχεύσεις, με έμφαση στην αλλαγή σελίδας και την προσωπική παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, σε συνδυασμό με τη «θυσία» του ΠΑΣΟΚ για να αποφύγει η Ελλάδα τη χρεοκοπία.