Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ανατροπή από τον Νικήτα

Πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006, ο Νικήτας Κακλαμάνης προβεβλημένο και ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, με θητεία στο υπουργείο Υγείας στην πρώτη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την κεντρική πολιτική σκηνή, και να δώσει τη μάχη για τον Δήμο Αθηναίων, την οποία και κέρδισε.

Στις εκλογές του 2010, η μεγάλη αποχή κυρίως από Κεντροδεξιούς ψηφοφόρους στην πρωτεύουσα, οδήγησε στην ήττα του Νικήτα Κακλαμάνη από τον Γιώργο Καμίνη, και στη μετακίνησή του στα έδρανα της αντιπολίτευσης, στην ιστορική πρωτεύουσα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Σήμερα, στο πλαίσιο της πανστρατιάς που απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς στο σύνολο του κεντροδεξιού πολιτικού προσωπικού, ο Νικήτας Κακλαμάνης ετοιμάζεται να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή, καθώς όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών.
Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων μάλιστα, επεσήμανε ότι θα διατηρήσει τη θέση του δημοτικού συμβούλου στην πρωτεύουσα, που δεν είναι ασυμβίβαστη με εκείνη του βουλευτή, προκειμένου να συνεχίσει να ασκεί έλεγχο στο έργο του διαδόχου του, Γιώργου Καμίνη, που φαντάζει εξαιρετικά φτωχό.