Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ, ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Αισιόδοξος για την αυτοδυναμία της ΝΔ εμφανίστηκε, προσερχόμενος στην εκδήλωση της ΝΔ Θεσσαλονίκης ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και Υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, που έκανε τις παρακάτω δηλώσεις στους δημοσιογράφους που τον ανέμεναν.

Σ. ΔΗΜΑΣ: Χαίρομαι που βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη και θα μιλήσω σε αυτήν τη σημαντική εκδήλωση η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο όλων των συγκεντρώσεων που γίνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα και οι οποίες σηματοδοτούν την πορεία της Νέας Δημοκρατίας προς τις εκλογές του Απριλίου και την αυτοδυναμία. Αυτοδυναμία η οποία είναι απαραίτητη για να μπορέσει να κυβερνηθεί αποτελεσματικά η χώρα δεδομένου ότι αμέσως, την επ’ αύριο των εκλογών, μας περιμένει πολύ δουλειά. Είμαστε αποφασισμένοι και να εργαστούμε σκληρά, ώστε να πετύχουμε την αυτοδυναμία, αλλά και να βγάλουμε τη χώρα από την ύφεση, να επιτύχουμε την ανάκαμψη, την ανάπτυξη, να περιορίσουμε την ανεργία και να δώσουμε ελπίδα, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία στον ελληνικό λαό.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι εφικτή η αυτοδυναμία για τη ΝΔ;
Εγώ πιστεύω στις δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας, πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θέλει τη Νέα Δημοκρατία, θέλει τον Αντώνη Σαμαρά και εκεί θα δείξει την υποστήριξή του. Αναμφίβολα υπάρχουν και άλλες φωνές, δημοκρατία έχουμε, με διάφορες απόψεις. Νομίζω ότι η επιλογή αυτή τη φορά είναι συγκεκριμένη, πρέπει να υπάρχει κυβέρνηση με αυτοδυναμία για να μπορέσει να βγάλει τη χώρα από τη μεγάλη κρίση. Μετά από τις ρυθμίσεις οι οποίες έχουν γίνει και την ψήφιση χθες της δανειακής σύμβασης, έχουν τεθεί οι βάσεις για να περάσουμε στη φάση της ανάκαμψης και της ανάπτυξης. Αλλά γι’ αυτό χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αναμφίβολα εμείς θέλουμε τη συνεννόηση και με άλλες πολιτικές δυνάμεις και θα επιδιώξουμε και τη συναίνεση.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κατά την άποψή σας θα πρέπει να επιστρέψουν οι διαγραφέντες βουλευτές στη ΝΔ;
Νομίζω ότι η Νέα Δημοκρατία θα πράξει αυτό το οποίο είναι σωστό για να στείλει και τα σωστά μηνύματα στον ελληνικό λαό.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πότε βλέπετε εκλογές;
Πιστεύω στις 29 Απριλίου, το αργότερο μέχρι τις 6 Μαΐου.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας ανησυχεί η έξοδος του Πίρι – Ρέις;
Σ. ΔΗΜΑΣ: Σε συντονισμό και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και με το Λιμενικό, είμαστε σε συνεχή παρακολούθηση της υπόθεσης και αναμφίβολα θα προβούμε σε όλες εκείνες τις ενέργειες, οι οποίες απαιτούνται για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας. Ευχαριστώ πολύ.