Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Η απουσία του Λέτο κοστίζει

Οι λόγοι που οδήγησαν την διοίκηση του Παναθηναϊκού να αποκρύψει την σοβαρότητα του τραυματισμού του Σεμπάστιαν Λέτο είναι προφανείς. Εκείνο όμως που πραγματικά πληρώνει η ομάδα με την απουσία του Αργεντίνου ποδοσφαιριστή είναι οι χαμένοι βαθμοί και το συνολικότερο αγωνιστικό προφίλ.

Μέχρι το τέλος του 1ου γύρου, όπου ο Λέτο βρισκόταν ανελλειπώς στην ενδεκάδα του Φερέιρα, ο Παναθηναϊκός αποκόμιζε τα μέγιστα. Ο μεσοεπιθετικός του τριφυλλιού φιγουράριζε στην κορυφή των σκόρερ (ακόμα είναι 1ος, παρόλο που λείπει μεγάλο χρονικό διάστημα), ήταν ο πολυτιμότερος παίχτης του πρωταθλήματος, ο ηγέτης και ο φετινός «σούπερ σταρ» των πράσινων. Κατέρριπτε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Οδηγούσε την ομάδα στην κορυφή της Superleague και παρέσερνε τους συμπαίχτες τους στην γραμμή κρούσης. Ο Φερέιρα στο πρόσωπό του είχε βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για να στηρίξει φέτος την μεγάλη προσπάθεια επιστροφής από τον καλοκαιρινό αποκλεισμό-σοκ στην Ευρώπη!
Δεν αποτελεί δικαιολογία πλέον, μετά την χθεσινή αποκάλυψη της σοβαρότητας του τραυματισμού του, να θεωρήσουμε πως πιθανή απώλεια του φετινού τίτλου θα οφείλεται και στο μεγάλο διάστημα απουσίας του Αργεντίνου. Ακόμα και ο Ολυμπιακός, που έχει μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο του, δύσκολα θα παρουσιαζόταν το ίδιο δυνατός και σίγουρος χωρίς την παρουσία του Μιραλάς, που είναι, δεδομένα, ο καλύτερος παίχτης του αυτή τη χρονιά! Ο Φερέιρα πήρε αρκετές βοήθειες από τους υπόλοιπους παίχτες του, όταν έλειπε ο Λέτο, αλλά σίγουρα κανείς δεν έχει την ποιότητα και τις αρετές του Αργεντίνου. Κι αν αυτό μπορεί να καλυφθεί για ένα ή δύο παιχνίδια, σίγουρα δεν θα μπορεί να συμβεί σε όλα. Πόσο μάλλον όταν όλο το πλάνο έχει στηθεί με τον Λέτο σέντερ φορ, μια επιλογή που απέδιδε μεν, αλλά ήδη με μεγάλο ρίσκο από την πρώτη στιγμή!
Χωρίς τίποτα να έχει κριθεί, ο Φερέιρα που έκανε πολλές …αλχημείες, τώρα πρέπει να βγάλει λαγούς από το καπέλο του προκειμένου ο Παναθηναϊκός να στεφθεί πρωταθλητής. Με κανένα διοικητικό στήριγμα, επί της ουσίας, δίχως μεταγραφικές προσθήκες και απέναντι σε κάθε «τρικλοποδιά», αναμενόμενη (μικροτραυματισμοί) και μη (τραυματισμοί μεγάλοι, τιμωρίες, κάρτες κ.λ.π.).
Πραγματικά ένας τίτλος φέτος, από αυτόν τον Παναθηναϊκό, με τα γνωστά οικονομικά προβλήματα και τις χίλιες μύριες αναποδιές, θα είναι ανεκτίμητος. Αφήστε που οι ποδοσφαιριστές του θα έχουν πλέον μια τέτοια εμπειρία που θα κάνει τους νεαρούς «άντρες» πολύ νωρίτερα, και τους μεγαλύτερους «στρατηγούς» για ότι θελήσουν να κάνουν στο μέλλον!