Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Η Διαμαντοπούλου διεκδικεί διακριτό ρόλο

Αλλιώς τα είχε υπολογίσει πιθανότατα η Άννα Διαμαντοπούλου, αλλιώς της βγαίνουν στην πορεία των εσωκομματικών εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ. Η Υπουργός Παιδείας, πρωτοστάτησε στη συγκρότηση της «κίνησης των τριών», από κοινού με τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Γιάννη Ραγκούση, ευελπιστώντας ενδεχομένως ότι θα κατάφερνε να είναι εκείνη που θα… παραμέριζε τον Υπουργό Υγείας, και θα προέβαλε ως το αντίπαλο δέος στην υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου, για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ.

Τα πράγματα δεν ήρθαν ακριβώς έτσι. Ο Ανδρέας Λοβέρδος αποσκίρτησε πρώτος, ανακοινώνοντας ότι επανεντάσσεται στην ομάδα Βενιζέλου ως… υπαρχηγός, και επί της ουσίας αναστέλλοντας τις προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιάννης Ραγκούσης διαφοροποιήθηκε, παρουσιάζοντας τη δική του πολιτική και ιδεολογική πλατφόρμα, με πολλούς να θεωρούν ότι… υπάρχει χώρος και για μια δική του υποψηφιότητα ως έκφραση των «νέων μεταρρυθμιστών», τους οποίους έχει υπό την πολιτική ομπρέλα του ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
Η Άννα Διαμαντοπούλου από την πλευρά της, επένδυσε στον Λουκά Παπαδήμο και τις «μη πολιτικές» κυβερνήσεις, που θα μπορούσαν να συγκροτήσουν τεχνοκράτες. Έπαιξε και έχασε, καθώς το ρεύμα της εποχής δεν οδηγούσε την κοινωνία σε απολιτίκ επιλογές. Έτσι, πληροφορίες την εμφανίζουν πλέον να… τρέχει να προλάβει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και να επιδιώκει πολιτική συμμαχία με τον σχεδόν βέβαιο επόμενο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, και διάδοχο του Γιώργου Παπανδρέου.
Όπως συνέβη ωστόσο και με τη στάση που κράτησε στην εσωκομματική αναμέτρηση του 2007, και την επανεκλογή του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του Κινήματος, και αυτή τη φορά η Άννα Διαμαντοπούλου επιδιώκει να «κλειδώσει» για τον εαυτό της διακριτό ρόλο στη νέα ηγεσία.
Η Υπουργός Παιδείας φημολογείται ότι θα δημοσιοποιήσει εντός των επόμενων ημερών κείμενο με τις θέσεις της για τον πολιτικό «αναπροσανατολισμό» του ΠΑΣΟΚ, και φυσικά για τους στρατηγικούς στόχους τους οποίους θα πρέπει να θέσει και να επιδιώξει να υλοποιήσει η νέα ηγεσία του Κινήματος.
Παράλληλα, επιθυμεί να έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ώστε η πολιτική σύμπραξή της με τον αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Παπαδήμου να έχει χαρακτηριστικά αντίστοιχα με εκείνα της συμπόρευσης του Ανδρέα Λοβέρδου.