Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Γιατί ο Βενιζέλος “ψήφισε” Αγγελούδη

Η φιγούρα του Στέλιου Αγγελούδη δεν είναι άγνωστη για τον εσωκομματικό μικρόκοσμο του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο αθλητικός παράγοντας από τη Θεσσαλονίκη βρίσκεται επί σειρά ετών στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου. Την περίοδο άλλωστε που ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διατελούσε Υπουργός Πολιτισμού της κυβέρνησης Σημίτη, στην τελική ευθεία για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, ο Στέλιος Αγγελούδης ήταν Ειδικός Γραμματέας Αθλητισμού Μακεδονίας-Θράκης στο υπουργείο Πολιτισμού, και σύμβουλος διοίκησης της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004».

Η χθεσινή απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να του προτείνει τη θέση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του στην Ιπποκράτους, δεν ξένισε λοιπόν κανέναν. Αντιθέτως ήταν απολύτως αναμενόμενη, όπως ήταν και πλήρως κατανοητοί οι λόγοι που οδήγησαν τον νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στη συγκεκριμένη απόφαση.
Πέραν των οργανωτικών προσόντων που θεωρεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος ότι έχει ο Στέλιος Αγγελούδης, εκτιμά επιπροσθέτως το γεγονός ότι η ενασχόλησή του με τον χώρο του αθλητισμού και των ομοσπονδιών αθλημάτων, του δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα για τη δυνατότητα απήχησης της επιρροής του.
Πέραν αυτού, σε σχέση με άλλους συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου θεωρείται μετριοπαθής και συναινετικός, κάτι που του δίνει την ευχέρεια να συνομιλεί με όλες τις εσωκομματικές τάσεις στο ΠΑΣΟΚ.