Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με μία μεγαλειώδη συγκέντρωση, σε κλίμα ενθουσιασμού και αγωνιστικότητας άρχισε χθες (Τετάρτη), από εδώ από τη Θεσσαλονίκη, η προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας, με την ομιλία του αντιπροέδρου του κόμματος και Υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Δήμα, που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του «Μακεδονία Παλάς».

Στο κάλεσμα της ΝΔ Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκαν χιλιάδες μέλη και φίλοι του κόμματός μας, κάνοντας με τον τρόπο αυτό, το καλύτερο ξεκίνημα για την προεκλογική εκστρατεία, την πιο κρίσιμη των τελευταίων δεκαετιών. Ο κ. Δήμας κάλεσε τους συγκεντρωθέντες να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στον αγώνα αυτό, που θα φέρει για την Πατρίδα μας τη «Νέα Μεταπολίτευση». Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ και ΥΠΕΞ, αφήνοντας κατά μέρους τις εύκολες συνθηματολογίες, τους απλουστευτικούς λόγους και τις ανέξοδες κορώνες, ανέλυσε τις θέσεις του κόμματος για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, αναφέρθηκε στο στόχο της Αυτοδυναμίας, που είναι περισσότερο εθνικός παρά παραταξιακός όπως είπε και τόνισε ότι η ΝΔ λαμβάνει πάντα θέσεις που εξυπηρετούν το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον, όπως έκανε με τη νέα δανειακή σύμβαση.
Στην προσωπικότητα του ομιλητή αναφέρθηκε ο αν. γραμματεάς τ. βουλευτών και πολιτευτών του κόμματος Κώστας Ζαχαράκης, ενώ ο Δημ. Τσάμης, που άνοιξε την εκδήλωση, τόνισε ότι οι πόρτες της ΝΔ είναι ανοικτές για όλους και θα παραμένουν έτσι και μετά τις εκλογές. «Αυτή την εκλογική μάχη θα τη δώσουμε όλοι μαζί υπερήφανα με πίστη και αυτοπεποίθηση. Ο Νεοδημοκράτης είναι υπερήφανος για τις αρχές και την ιδεολογία του. Ο υπερήφανος πολίτης δεν εκστασιάζεται από ψευτοτσαμπουκάδες, δεν διαφθείρει και δεν διαφθείρεται, κρίνει και απαιτεί και δεν επαιτεί σε πολιτικά γραφεία, Αυτοί οι υπερήφανοι πολίτες είναι οι σύμμαχοι μας. Η παράταξή μας είναι η παράταξη της νοικοκυροσύνης, της άμιλλας, της προκοπής, του σεβασμού στην παράδοση, της τάξης και της ελευθερίας, των ίσων ευκαιριών. Με αυτούς του καθαρούς ιδεολογικούς φάρους θα δώσουμε και θα κερδίσουμε την εκλογική μάχη. Οργανωμένοι, συντονισμένοι και κυρίως αληθινοί και αποτελεσματικοί» τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης. (Δείτε παρακάτω όλη την ομιλία).

Η ομιλία του κ. Δήμα
Ο κ. Δήμας αναφέρθηκε αναλυτικά στη στάση της ΝΔ έναντι των δανειστών και των προγραμμάτων τους τονίζοντας:
Ό,τι είπε η Νέα Δημοκρατία έγινε. Και δυστυχώς ήταν και στις προβλέψεις της σωστή. Η Νέα Δημοκρατία έκανε το σωστό όταν καταψήφιζε τη συνταγή του Μνημονίου, το 2010. Γιατί προειδοποίησε ότι δεν θα έβγαινε. Και πράγματι, αποδείχθηκε πλήρως ότι δεν έβγαινε, ότι είχε αρνητικά αποτελέσματα. Η Νέα Δημοκρατία είχε τονίσει ότι η πολιτική αυτή δεν θα βοηθούσε την Ελλάδα, θα έβλαπτε την Ευρώπη. Και αποδείχθηκε σωστό κι αυτό. Και έτσι η Ελλάδα έφτασε στο χείλος του γκρεμού. Τι έπρεπε να κάνει το κόμμα μας; Να αφήσει τη χώρα να πέσει για να βγούμε «δικαιωμένοι»; H Νέα Δημοκρατία έκανε το σωστό όταν καταψήφισε τη λάθος συνταγή του Μνημονίου το Μάιο του 2010. Όπως είχε δίκιο πριν ένα μήνα όταν ψήφισε τη νέα δανειακή σύμβαση. Διότι τώρα το χρέος μειώθηκε σημαντικά, ενώ τότε αυξήθηκε. Μειώθηκαν οι τόκοι, που τότε κι αυτοί είχαν αυξηθεί. Η αποπληρωμή του χρέους μετατέθηκε για 20 με 30 χρόνια. Τότε είχαμε τη δαμόκλειο σπάθη του χρέους κάθε εξάμηνο. Για να επιτύχει το κούρεμα, για να επιτύχουμε καλύτερους όρους, χρειάστηκε η Νέα Δημοκρατία να ψηφίσει και πράγματα με τα οποία διαφωνούσε. Και αυτό δεν το έκρυψε από τον ελληνικό λαό. Αντίθετα, δεν σταματήσαμε να λέμε στους δανειστές μας, πως για να πιάσουμε τους στόχους μας πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα από το πρόγραμμα. Να δώσουμε ανάσες στον ελληνικό λαό.
Για τα περί «συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ»
Ο τόπος χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση, διότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα με λυμένα τα χέρια. Η χώρα δεν αντέχει μικροκομματικούς συμβιβασμούς. Έχει ανάγκη ριζικές αλλαγές και τομές. Έχει ανάγκη από ηγεσία, αποφάσεις και αποτελέσματα. Το ΠΑΣΟΚ έχει κάθε λόγο να θέλει να σώσει τον εαυτό του μέσα από μια αναγκαστική συγκυβέρνηση μαζί μας. Αλλά εμείς δεν θέλουμε να σώσουμε το ΠΑΣΟΚ. Δεν μας ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ. Θέλουμε να σωθεί η χώρα! Να σηκωθεί στα πόδια της. Και για να το επιτύχουμε, θέλουμε τα χέρια λυμένα. Εμείς στην Ελλάδα δεν θα φέρουμε απλώς μια κυβερνητική αλλαγή. Ετοιμάζουμε μια Νέα Μεταπολίτευση. Κι αυτό απαιτεί αυτοδυναμία.
«Όχι στο λαϊκισμό»
Πρέπει να αφήσουμε τα εύκολα λόγια. Κάποιοι λένε να εκβιάσουμε την Ευρώπη, γιατί το κόστος της εξόδου μας θα τους στοίχιζε πολύ. Λένε, δηλαδή, να τους απειλήσουμε με την αυτοκτονία μας. Και αποσιωπούν ότι εάν δεν πιάσει η μπλόφα, η Ελλάδα θα πεθάνει. Διότι το κόστος παραμονής μιας «δυσλειτουργικής» Ελλάδας στην Ευρώπη διαρκώς θα μεγάλωνε και τελικά, κάποιοι. Η άποψη αυτή κέρδισε έδαφος, ιδιαίτερα μετά την ολέθρια απόφαση του κ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα. Και θα ήταν καταστροφικό και για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ίσως μερικοί επιδίωκαν ακριβώς αυτό: να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως πρόσχημα για να διαλύσουν την Ευρώπη! Αυτό θα ήταν ολέθριο για την Ελλάδα. Αλλά και για την Ευρώπη. Με τη στήριξη της νέας δανειακής σύμβασης αποτρέψαμε αυτά τα σχέδια. Και οι απόψεις αυτές, υπάρχουν ακόμα, αλλά δεν κυριαρχούν πια μέσα στην Ευρώπη.
Οι ευθύνες της ΑριστεράςΗ Αριστερά δεν προτείνει κάτι διαφορετικό, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την απελπισία του κόσμου. Ποντάρει στην εξαθλίωσή του και προσπαθεί να την κεφαλαιοποιήσει. Οι ίδιοι δεν ασκούν Πολιτική. Είναι οι μόνιμοι «προφήτες» της συμφοράς, όχι οι πρωτοπόροι μιας άλλης πορείας για τη χώρα. Κι επειδή οι ίδιοι δεν έχουν πρόταση, προσπαθούν να επιτείνουν τη σύγχυση του κόσμου. Και να τη μετατρέψουν σε απελπισία. Η οποία είναι ο χειρότερος σύμβουλος για ένα λαό. Αλλά αυτή ακριβώς τη σύγχυση και την απελπισία επιδιώκουν. Δεν κυβέρνησαν ποτέ τη χώρα, αλλά ήταν οι ίδιοι υποστηρικτές όλων των δεινών που οδήγησαν τη χώρα ως εδώ. Έδιωξαν επιχειρήσεις από την Ελλάδα. Έδιωξαν επενδύσεις από την Ελλάδα. Έδιωξαν τουρίστες από την Ελλάδα. Επέβαλαν ακαμψία στις αγορές. Έκαναν τα πάντα για να μην έρθουν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα. Επέβαλαν προνόμια για λίγους, που τα πληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι. Έκαναν τις συντεχνίες παντοδύναμες. Προστάτεψαν ή ανέχθηκαν το όργιο των κουκουλοφόρων.
Για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου
Οι εθνικές επέτειοι είναι τμήμα της παράδοσης του λαού μας. Είναι εκδηλώσεις τιμής σε αγώνες Ελευθερίας και τόνωσης της εθνικής μνήμης. Είναι και αναβάπτιση της νεολαίας στα ιδεώδη της πατρίδας και της Ελευθερίας. Δεν ξέρουμε τι θέλουν εκείνοι. Εμείς πάντως, όπως πρόσφατα ξανατόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, δεν θέλουμε λαό χωρίς μνήμη. Τιμούμε την ιδεολογία καθενός, σεβόμαστε τις απόψεις όλων, αλλά όποιος υπονομεύει τη συλλογική μνήμη και το ηθικό του ελληνικού λαού θα μας βρει απέναντι.
Οι τρεις προτεραιότητες της ΝΔ
Αυτή τη στιγμή έχουμε τρείς άμεσες προτεραιότητες. Τις ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς:
* Να αποκαταστήσουμε τις αδικίες με τις χαμηλές συντάξεις. Κόπηκαν πολύ κι αυτό είναι άδικο και προκαλεί ύφεση. Την τελευταία φορά αποτρέψαμε να κοπούν κι άλλο οι χαμηλές συντάξεις. Αλλά αυτό δεν αρκεί. Τώρα πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα. Να αποκαταστήσουμε τις χαμηλές συντάξεις μέχρι τα 700 Ευρώ.
Το ίδιο ισχύει για τα πολυτεκνικά επιδόματα. Αυτά που δόθηκαν επί κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας έπιασαν τόπο! Είχε αρχίσει να σημειώνεται αντιστροφή της δημογραφικής γήρανσης. Τώρα δεν θα διστάσουμε, να επενδύσουμε πραγματικά στην πολυτεκνική οικογένεια. Αλλά αυτό προϋποθέτει να αρχίσει τουλάχιστον η Ανάκαμψη, για να απελευθερωθούν πόροι. Εμείς δεν τάζουμε λεφτά που δεν υπάρχουν.
* Άμεση προτεραιότητά μας, λοιπόν, είναι η Ανάκαμψη. Με κοινοτικούς πόρους με διαρθρωτικές αλλαγές, με φορολογικές αλλαγές. Όσο ανακόπτεται η ύφεση, όσο σταματά η αύξηση της ανεργίας, τόσο θα αρχίσουν να βελτιώνονται όλα τα μεγέθη του Προϋπολογισμού. Εδώ προτεραιότητα έχει η Οικοδομή και ο κατασκευαστικός κλάδος που έχει παραλύσει.
Να θυμάστε πως όταν αρχίσει η ανάκαμψη, αυτόματα θα μειωθεί το έλλειμμα και θα βελτιωθούν τα οικονομικά και των ασφαλιστικών ταμείων. Ενώ η Οικονομία θα αντέξει πολύ καλύτερα και θα προσαρμοστεί πολύ ταχύτερα στις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της.
* Η τρίτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των πολιτών.
Άμεσο βήμα η κατάργηση του Νόμου για την Ιθαγένεια που ψήφισε η κυβέρνηση Παπανδρέου το 2010 και μετατρέπει την Ελλάδα σε «μαγνήτη προσέλκυσης παράνομων μεταναστών.
Χρειάζεται όμως και μια ευρύτερη στρατηγική για να ανακτήσουμε το κέντρο των μεγάλων πόλεων, περιοχές δηλαδή που βρίσκονται πια εκτός ελέγχου. Κι ακόμα, να σταματήσουμε πλήρως το παραεμπόριο.
Να πείσουμε τους εταίρους μας για μια πανευρωπαϊκή πολιτική επαναπατρισμού των παράνομων μεταναστών. Να ελέγξουμε πολύ πιο αποτελεσματικά τα σύνορά μας.
Ο ρόλος της ΝΔ
Η παράταξή μας, η Νέα Δημοκρατία, είναι η μόνη σταθερή δύναμη που δίνει προοπτική και σιγουριά, σε μια κοινωνία που κλυδωνίζεται και σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει. Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη πείσει ότι δεν είναι ίδια με τους άλλους. Όσο θα πλησιάζει η μέρα της κάλπης, τόσο θα διαλύονται τα σύννεφα της σύγχυσης. Τόσο ο λαός θα συσπειρώνεται γύρω από τα τέσσερα πράγματα που μόνο η Νέα Δημοκρατία προσφέρει σήμερα:
– Πρώτον, η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από την πρώτη στιγμή.
– Δεύτερον, η κοινωνική συνοχή της πρέπει να αποκατασταθεί από την επόμενη μέρα.
– Τρίτον, η Ανάκαμψη πρέπει να αρχίσει το ταχύτερο, και
– Τέταρτον, πρέπει η χώρα να μπει στο δρόμο της Νέας Μεταπολίτευσης και της υγιούς Ανάπτυξης το ταχύτερο. Με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια. Όχι με δανεικά πια.
Για την εξωτερική πολιτική
Η χώρα είχε φτάσει στο χείλος της καταστροφής, με την αξιοπιστία της στο ναδίρ και τη διεθνή της εικόνα καταρρακωμένη. Ειδικά στην εξωτερική πολιτική, οι προκλήσεις που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν μεγάλες. Αρχές Δεκεμβρίου, λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ανακοίνωσε την απόφασή του για την προσφυγή των Σκοπίων εναντίον της Ελλάδας. Ακολούθησε άμεσα το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ και η Σύνοδος των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, δυο ημέρες μετά. Έπρεπε, σε δύσκολες συνθήκες, να διασφαλίσουμε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου. Την ομόφωνη απόφαση της Συμμαχίας, που πέτυχε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2008. Έπρεπε να διασφαλίσουμε ότι η όποια απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου δεν θα γίνει όχημα για περαιτέρω κωλυσιεργία από την πλευρά των Σκοπίων. Χάρη στις εντατικές διπλωματικές μας προσπάθειες τις ημέρες πριν την απόφαση του Δικαστηρίου, την ημέρα που αυτή δημοσιοποιήθηκε, ο ΟΗΕ, οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες καλούσαν για προσήλωση στις διαπραγματεύσεις του ΟΗΕ. Αυτό που ζητούσε και ζητάει η Ελλάδα.
Μετά από δύσκολες συζητήσεις, το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ επιβεβαίωσε, με ομόφωνη απόφαση, ότι η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων παραμένει ζωτικής σημασίας, αναβάλλοντας την προοπτική έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ υιοθέτησε κοινή θέση με την οποία επιβεβαίωσε τις ομόφωνες αποφάσεις του Βουκουρεστίου, του Στρασβούργου και της Λισαβόνας, ότι δηλαδή προκειμένου τα Σκόπια να ενταχθούν στη Συμμαχία θα πρέπει πρώτα να λυθεί το ζήτημα της ονομασίας.
«Για το Σκοπιανό»
Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στο ζήτημα της ονομασίας είναι αταλάντευτη. Επιθυμούμε αμοιβαία αποδεκτή λύση. Θα εργασθούμε εποικοδομητικά για να επιτευχθεί. Όμως δεν θα ανεχθούμε προσβολές και προβοκάτσιες. Απαιτούμε σοβαρότητα από την άλλη πλευρά. Απαιτούμε να σταματήσουν οι προκλήσεις και η προπαγάνδα. Η Ελλάδα έχει κάνει όλο το βήμα που της αναλογεί. Είναι η σειρά το Σκοπίων να αποδείξουν εμπράκτως ότι επιθυμούν σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα.
Ο Βαλκανικός Περίγυρος
Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε στα βόρεια σύνορά μας μια ζώνη ειρήνης, σταθερότητας και ανάπτυξης, με τη Θεσσαλονίκη κέντρο αναφοράς – εμπορικό, οικονομικό, πολιτιστικό – για ολόκληρη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Να αυξήσουμε τον τουρισμό, διευκολύνοντας τη χορήγηση θεωρήσεων προς τις γειτονικές χώρες. Να αναλάβει η Θεσσαλονίκη το ρόλο που έπαιζε ιστορικά ως σημείο συνάντησης, ως πολιτικό κέντρο της φυσικής της ενδοχώρας. Για αυτό σχεδιάζουμε, όταν η Ελλάδα αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο εξάμηνο του 2014, να καλέσουμε στη Θεσσαλονίκη όλους τους ηγέτες της Ευρώπης και των Βαλκανίων. Ώστε να δώσουμε ισχυρή ώθηση στην ευρωπαϊκή τους προοπτική. Ώστε να δώσουμε στη Θεσσαλονίκη το ρόλο που μπορεί και πρέπει να παίξει για την πρόοδο ολόκληρης της περιοχής.
Για την «Αραβική Άνοιξη»
Πιστεύουμε στην κυριαρχία των λαών της περιοχής και στηρίζουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες. Καταδικάζουμε τη χρήση βίας και απορρίπτουμε την ανάδειξη νέων κηδεμόνων και ξένων μοντέλων προς αντιγραφή. Καλούμε την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της, επενδύοντας σε ένα κοινό μέλλον και υπογραμμίζουμε το ρόλο του Συμβουλίου Ασφαλείας, ως βασικού φορέα νομιμοποίησης των αποφάσεων της διεθνούς κοινότητας.
«Επιτυχία με το ιρανικό πετρέλαιο»
Με απόφαση της ΕΕ, διασφαλίζεται η εκτέλεση των υφισταμένων συμβολαίων που έχουμε με το Ιράν, από το οποίο εισάγουμε το 35% του πετρελαίου που καταναλώνουμε, μέχρι τον Ιούλιο, ενώ εισήχθη ρήτρα αναθεώρησης, ανάλογα με τις εξελίξεις στην αγορά. Με λίγα λόγια, δώσαμε τον απαραίτητο χρόνο, προκειμένου οι αρμόδιοι φορείς στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους μας, να βρουν εναλλακτικές πηγές και να διασφαλισθεί η ομαλή τροφοδοσία της χώρας.
Το Κυπριακό
Το Δεκέμβριο, το Συμβούλιο των Υπουργών υιοθέτησε τα πιο αυστηρά συμπεράσματα για την Τουρκία μέχρι σήμερα. Η διεθνής κοινότητα καταδίκασε τις απειλές της εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Για την ΑΟΖ
Με συνέπεια, όλο αυτό το διάστημα, θέτουμε το θέμα των θαλασσίων ζωνών και συγκεκριμένα της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης. Ζητούμε μια ψύχραιμη συζήτηση, για ένα τόσο κρίσιμο θέμα, που θα επικεντρωθεί στην ουσία, χωρίς αυθαίρετους, εκ προοιμίου, αφορισμούς. Το ζήτημα της ΑΟΖ δεν εξετάζεται μεμονωμένα αλλά στο ευρύτερο πλαίσιο της θέσπισης και οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών σύμφωνα με τις προβλέψεις της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, που αποτελεί μέρος του κοινοτικού κεκτημένου. Πολιτική μας είναι η οριοθέτηση όλων των θαλασσίων ζωνών με όλους τους γείτονές μας. Είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας.
Η διεθνής εικόνα της Ελλάδας
Αλλάξαμε και αλλάζουμε κάθε μέρα την εικόνα της Ελλάδας. Την παρουσιάζουμε πια ως το παράδειγμα μιας λανθασμένης πολιτικής που επιβλήθηκε και πρέπει να αλλάξει. Γιατί αυτή η πολιτική, απειλεί σήμερα όλη την Ευρώπη με παρατεταμένη ύφεση. Και με διάλυση ακόμα. Και τώρα όλοι οι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται πως το λάθος που έγινε στην Ελλάδα απειλεί και τους ίδιους. Την παρουσιάζουμε ως χώρα με ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Πρέπει επιτέλους να πιστέψουμε εμείς οι ίδιοι στους εαυτούς μας, να σεβασθούμε την πατρίδα μας και να αλλάξουμε την εικόνα της.
Το μήνυμα των εκλογών
Οι Έλληνες κάηκαν πολλές φορές από τα «παχιά λόγια». Τώρα ζητούν τρία πράγματα: Ζητούν Αλήθεια. Ζητούν Ελπίδα. Και αναζητούν αυτόν που θα τους πει την Αλήθεια και θα τους δώσει Ελπίδα. Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία! Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή ο λαός μας γνωρίζει πως είτε όλοι μαζί θα σωθούμε είτε όλοι μαζί θα χαθούμε. Γι’ αυτό και θέλει να ακούσει το λόγο της Αλήθειας και να πάρει το δρόμο της Ελπίδας. Ελπίδα, αλήθεια, σταθερότητα! Σήμερα ο λαός της Θεσσαλονίκης, ο λαός της Μακεδονίας, μας δίνει ισχυρή και σαφή εντολή να τα αλλάξουμε όλα! Όλοι μαζί στην πρώτη γραμμή και πρώτοι εσείς, οι Μακεδόνες.
Είμαστε αποφασισμένοι για μεγάλες αλλαγές και τομές. Δώστε τη δύναμη στο Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία να αλλάξουμε την Ελλάδα! Με σκληρό αγώνα και δουλειά θα νικήσουμε. Για το καλό της Ελλάδας!
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜ.ΤΣΑΜΗ
Ευχαριστώ όλους για τη σημερινή σας παρουσία. Σας ευχαριστώ που ανταποκρίνεστε άλλη μια φορά στο προσκλητήριο της Νέας Δημοκρατίας. Σε λίγες εβδομάδες έχουμε εκλογές. Αυτή η εκλογική αναμέτρηση έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία και πολιτική βαρύτητα. Είναι τέλος και αφετηρία. Τέλος ενός κύκλου που άρχισε δημιουργικά και δημοκρατικά με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και υπονόμευσε καθοριστικά το ΠΑΣΟΚ με τα τραγικά αποτελέσματα που βιώνουμε όλοι και αφετηρία ενός άλλου που αρχίζει δυναμικά, υπεύθυνα και αποφασιστικά με τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά. Ξεκινώντας την προεκλογική μας δραστηριότητα ας κρατήσουμε δύο σημεία:
1ο οι πόρτες της Νέας Δημοκρατίας είναι πάντα ανοικτές σε σας και σε όλους τους αγωνιστές. Είναι και θα παραμείνουν ανοικτές τώρα αλλά και μετά τις εκλογές. Γιατί τότε θα κριθούμε και τότε θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τον κάθε νεοδημοκράτη για τον κάθε πολίτη που δοκιμάζεται. Αυτό είναι απόλυτη δέσμευση και γι αυτό ζητώ απ όλα τα στελέχη να παραμείνουν η ζώσα αυστηρή συνείδηση της παράταξης.
2ο αυτή την εκλογική μάχη θα τη δώσουμε όλοι μαζί υπερήφανα με πίστη και αυτοπεποίθηση. Ο Νεοδημοκράτης είναι υπερήφανος για τις αρχές και την ιδεολογία του. Είναι υπερήφανος για την ιστορία του, για τη δημιουργική και υπεύθυνη συμβολή του στην πορεία της πατρίδας μας. Θέλουμε όλοι οι Έλληνες να είναι υπερήφανοι πολίτες. Ο υπερήφανος πολίτης δεν εκστασιάζεται από ψευτοτσαμπουκάδες, δεν διαφθείρει και δεν διαφθείρεται, κρίνει και απαιτεί και δεν επαιτεί σε πολιτικά γραφεία, Αυτοί οι υπερήφανοι πολίτες είναι οι σύμμαχοι μας.
Η παράταξη μας, αυτή που οικοδόμησε την μεταπολεμική – μετεμφυλιακή Ελλάδα αρνούμενη τις αντιδημοκρατικές και καταστροφικές επιλογές της αριστεράς είναι πατριωτική και λαϊκή αλλά όχι λαϊκιστική, είναι η παράταξη της νοικοκυροσύνης, της άμιλλας, της προκοπής, του σεβασμού στην παράδοση, της τάξης και της ελευθερίας, των ίσων ευκαιριών. Είναι ο κύριος, ο αυθεντικός φορέας των κοινοβουλευτικών αρχών και του Ευρωπαϊκού προσανατολισμού.
Με αυτούς του καθαρούς ιδεολογικούς φάρους θα δώσουμε και θα κερδίσουμε την εκλογική μάχη. Οργανωμένοι, συντονισμένοι και κυρίως αληθινοί και αποτελεσματικοί.