Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Θα στα πω όλα…

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΝΙΑΣ
Χαράς ευαγγέλια για τους τηλεθεατές! Το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στις 18 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ θα μεταδοθεί σε 3D εικόνα και με… τρεις περιγραφές! Μια με δημοσιογράφο από το «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, μια από το «πράσινο» και μια η… κανονική.

Διαλέγετε και παίρνετε. Το συνδρομητικό κανάλι προχώρησε σε αυτή την κίνηση, προφανώς για να έχει… ήσυχο το κεφάλι του από εκείνους που κατά τη διάρκεια της μετάδοσης είναι με το χέρι στο τηλέφωνο και παίρνουν στο κανάλι για να βρίσουν τον περιγραφέα. Κι επίσης για να μην έχει την επομένη σε κάποιες από τις «χρωματισμένες» εφημερίδες μονοστηλάκια επειδή ο περιγραφέας ήταν υποτονικός όταν είχε η ομαδάρα στην κατοχή της τη μπάλα και ανέβαζε τόνο όταν την είχαν οι άλλοι. Μην γελάτε συμβαίνουν αυτά.
Το θέμα ίσως να άπτεται κατά κάποιο τρόπο των «συντεχνιακών θεμάτων» μας, αλλά έχει τη δική του σημασία για να αντιληφθεί κανείς ότι η… χρεωκοπία αξιών στην ελληνική κοινωνία. Να αναγκάζεται ολόκληρο κανάλι και να βάζει περιγραφέα ανάλογα με τα… γούστα του καθενός. Κάτι δηλαδή σαν τις «ροζ γραμμές» με το 090! Παίρνεις τηλέφωνο, επιλέγεις δηλαδή κανάλι και ακούς: «Θα στα πω όλα…»
Το ωραίο (και συνάμα τραγελαφικό) είναι ότι θα υπάρξουν σίγουρα Παναθηναϊκοί που θα ακούν τον «ερυθρόλευκο» περιγραφέα και Ολυμπιακοί που θα επιλέξουν τον «πράσινο». Αφου έτσι τους αρέσει;