Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ 60.000 ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΜΜΕ

Δήλωση  της Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Ρεθύμνου, κ. Όλγας Κεφαλογιάννη,
Πριν από μερικές μέρες δημοσιεύθηκαν στοιχεία έρευνας που έγινε για λογαριασμό της ΓΣΕΒΕΕ, αναφορικά με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα μας. Τα νούμερα είναι σοκαριστικά. Μέσα στο 2012 εκτιμάται ότι θα κλείσουν πάνω από 60.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει αυτόματα, απώλεια περισσότερων από 200.000 θέσεων εργασίας.
Είναι προφανές, ότι δεν έχει γίνει τίποτα την τελευταία διετία για να αποτραπεί αυτή η πτώση. Όχι μόνο αυτό, αλλά όσα έγιναν, στην ουσία ώθησαν σε αυτή. Εν μέσω σφοδρής οικονομικής κρίσης που έπληττε τη ρευστότητα και έριχνε τους τζίρους, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσιζε αυξήσεις του ΦΠΑ και επιβολές αβάσταχτων εισφορών για παρελθόντα κέρδη.
Ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας αδυνατεί να επιβιώσει μέσα σε τέτοιες συνθήκες. Ειδικά στην Αθήνα, όπου τα ανοιχτά μέτωπα είναι ακόμα περισσότερα. Διότι εδώ δεν καλείται μόνο να ανταποκριθεί στην πτώση της κατανάλωσης και τις φοροεπιδρομές. Μαζί με όλα αυτά, έχει να αντιμετωπίσει το ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει εν ώρα αιχμής, όποτε γίνονται διαδηλώσεις, από το φόβο των επεισοδίων. Ή ακόμα χειρότερα, ότι αντί να λειτουργεί, πρέπει να αποκαταστήσει ζημιές και καταστροφές, όπως βλέπουμε να συμβαίνει σε δεκάδες επιχειρήσεις του κέντρου, μετά τα επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου.
Η Κυβέρνηση οφείλει να καταλάβει, ότι ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχείρησης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάκαμψη της οικονομίας μας. Δυστυχώς, αυτό δε φαίνεται έως τώρα να έχει γίνει αντιληπτό από τους αρμόδιους.
Για όλους τους παραπάνω λόγους καταθέσαμε ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, και Οικονομικών. (Δήλωση που έκανε η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, και Οικονομικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, με θέμα τη μικρομεσαία επιχείρηση).