Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Vodafone: Βγάζει λεφτά στο εξωτερικό καθημερινά

Κάθε βράδυ μεταφέρει τη ρευστότητά της σε αγγλικές τράπεζες, αποκάλυψε ο οικονομικός διευθυντής του βρετανικού κολοσσού
Η Vodafone μεταφέρει τη ρευστότητά της από την Ελλάδα σε αγγλικές τράπεζες κάθε βράδυ, όπως αποκάλυψε την Πέμπτη ο οικονομικός διευθυντής του βρετανικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού, Άντι Χάλφορντ.

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, ο τελευταίος δήλωσε επίσης ότι η Vodafone εξετάζει την προοπτική χρέωσης των υπηρεσιών της στην Ελλάδα σε νέο νόμισμα, «εφόσον προκύψει αυτή η κατάσταση».
Ερωτηθείς, δε, σχετικά με την πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας, ο κ. Χάλφορντ δήλωσε ότι «αυτό είναι προφανώς κάτι που έχουμε εξετάσει ενδελεχώς».
Τι απαντά η εταιρεία
Με αφορμή τη διαρροή των σχολίων του κ. Χάλφορντ στον ελληνικό και διεθνή Τύπο η Vodafone Ελλάδος προέβη στην εξής διευκρινιστική ανακοίνωση:
«Για περισσότερα από δέκα χρόνια, ο Όμιλος Vodafone εφαρμόζει στο πλαίσιο της λειτουργίας του, ως συνήθη πρακτική παγκοσμίως, σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται στην Ευρώπη, στην Ασία, και στην Αφρική, τη διαχείριση των διαθεσίμων μετρητών σε κεντρικό επίπεδο. Η σχετική πρακτική ουδεμία σχέση έχει με τις οικονομικές συνθήκες της Ευρώπης ή της Ελλάδας».
"Η"